Gå til sidens hovedinnhold

Finess ny rådmann

Artikkelen er over 7 år gammel

Kommunalsjef Ole Petter Finess blir konstituert rådmann fra 19. juni. Det vedtok bystyret torsdag.

Behandlingen av ansettelsen ble ført bak lukkede dører både i formannskapet og bystyret, slik lovverket tilsier.

Vedtaket om å konstituere Finess som rådmann var enstemmig.

Har bredt fagfelt nå

Finess er i dag kommunalsjef for kultur, miljø og byutvikling. Han overtok nylig ansvaret for kulturoppgavene etter at to seksjoner ble slått sammen.

Finess er oppvokst i Elverum og er utdannet sivilingeniør. Han bor på Kongsten og har en lang karrière bak seg i Fredrikstad kommune. Finess begynte som avdelingsingeniør i daværende Borge kommune allerede i 1984. Han var virksomhetsleder i planavdelingen i Fredrikstad i ti år frem til 2007. Etter to år som avdelingsdirektør i Oslo kommune kom han tilbake til Fredrikstad som kommunalsjef i 2010.

– En god løsning

Hvem som overtar som kommunalsjef etter Finess fra 19. juni er ikke avklart ennå.

– Vi jobber nå videre med å finne en løsning for hvem som skal erstatte Finess som konstituert kommunalsjef i Seksjon for kultur, miljø og byutvikling, opplyser ordfører Jon-Ivar Nygård.

Han er trygg på at konstitueringen av Finess er en god løsning for Fredrikstad. I og med at både rådmann Jan Lasse Hansen og assisterende rådmann Anne Skau slutter, har det vært en kabal å få på plass en ny rådmann.

Jan Lasse Hansen slutter som rådmann 19. juni for å bli administrerende direktør i Kommunesektorens organisasjon KS. Om det skal utlyses en fast stilling som rådmann er usikkert. Hvis Fredrikstad innfører byparlamentarisme blir svaret nei. I så fall vil Finess være konstituert rådmann til etter neste kommunevalg.

Avgjørelse i oktober

Som kjent vurderer bystyret å innføre byparlamentarisme. Utredningen er i full gang, og bystyret vil etter alt å dømme fatte en avgjørelse i oktober 2014. Det endelige vedtaket må tas etter at et nytt bystyre er på plass høsten 2015.

I en parlamentarisk modell vil den øverste lederen være en politisk valgt byrådsleder. Hvis bystyret sier ja til å innføre byparlamentarisme vil det ikke være grunnlag for å ha en rådmann i Fredrikstad. Tidshorisonten for rådmannsstillingen er med andre ord usikker.

Kommentarer til denne saken