Fikk flertall etter to timer

Tre personer møtte frem i niqab under dagens debatt i fylkestinget.

Tre personer møtte frem i niqab under dagens debatt i fylkestinget. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Etter to timers debatt, og etter først å ha sagt nei til et forbud, ble fylkespolitikerne til slutt enige. Det blir forbudt å bruke niqab, og andre ansiktsdekkende plagg, i undervisningen.

DEL


Avstemningen om bruk av niqab, og andre ansiktsdekkende plagg,  i de videregående skolene ble kaotisk. Før lunsj var fylkestinget ferdig med diskusjonen og avstemningen om niqab-forbud. Fire niqab-kledde kvinner var svært fornøyd med at alle forslag om forbud ble avvist. Etter en hektisk møtevirksomhet under lunsjen  bestemte politikerne seg for å prøve på  nytt.

Les også: Forbudt i klassen - tillatt i skolegården


Det ble dermed inngått et kompromiss som innebærer at det blir niqab-forbud under undervisningen, men ikke generelt på skolens område. Avstemningen før lunsj ble omgjort til en prøvevotering. De fire jentene i niqab, som fulgte debatten, var tydelig skuffet, og reagerte på at fylkestinget hadde opphevd vedtaket som ble fattet før lunsjen. – Er det så lett å ombestemme seg når man ikke er enige, var en av kommentarene.

Les også: Forbud kan få flertall


Det var bare SV, Venstre og Senterpartiet som stemte imot et niqab-forbud. Høyre, Frp og KrF stemte sammen med Arbeiderpartiet for å innføre et forbud under undervisningen.

Forbudet blir innført fra 1. november, og det blir opp til rektorene å avgjøre hva som er en  undervisningssituasjon. Det kan dermed bli forbud mot bruk av niqab også ved ekskursjoner og reiser som inngår i undervisningen.

 

Artikkeltags