FB-fotograf prisbelønnet for dette bildet

Under «Årets bilde 2013» vant FB-fotograf Geir A. Carlsson  tredjepremie i kategorien «Dagligliv i Norge» for dette bildet han tok på Lisleby i juli i fjor.

Under «Årets bilde 2013» vant FB-fotograf Geir A. Carlsson tredjepremie i kategorien «Dagligliv i Norge» for dette bildet han tok på Lisleby i juli i fjor. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Blant 2.900 innsendte bilder ble Geir A. Carlssons fotografi fra Lisleby belønnet med en tredjeplass under «Årets bilde 2013».

DEL

Carlsson, som har arbeidet som fotograf i Fredriksstad Blad i snart tre tiår, vant med bildet «Husbrann og bilvask» tatt under en husbrann på Lisleby i juli i fjor. Han fanget situasjonen der en kvinne vasker bilen mens nabohuset brenner. Bildet fikk pris i kategorien «Dagligliv i Norge».

Det prisbelønte bildet ble aldri publisert til nyhetssaken om brannen. Først et par dager senere ble bildet publisert i Fredriksstad Blad. Fotografen selv mener dette er illustrerende for hans arbeidshverdag:

– Mange flere enn avisenes egne fast ansatte fotografer leverer i dag bilder til hendelsesnyheter. Tradisjonelle pressefotografer er under press. Arbeidshverdagen er annerledes enn før - vi er nødt til å tenke nytt, sier fotografen som med sitt faste arbeidsforhold var i mindretall blant prisvinnerne i Oslo fredag kveld. Majoriteten var frilansere.

Artikkeltags