FB-fotograf prisbelønnet for dette bildet

Av

Blant 2.900 innsendte bilder ble Geir A. Carlssons fotografi fra Lisleby belønnet med en tredjeplass under «Årets bilde 2013».

Under «Årets bilde 2013» vant FB-fotograf Geir A. Carlsson  tredjepremie i kategorien «Dagligliv i Norge» for dette bildet han tok på Lisleby i juli i fjor.

Under «Årets bilde 2013» vant FB-fotograf Geir A. Carlsson tredjepremie i kategorien «Dagligliv i Norge» for dette bildet han tok på Lisleby i juli i fjor. (Foto: )

DEL

Få FB+ for 99 kr i måneden

Carlsson, som har arbeidet som fotograf i Fredriksstad Blad i snart tre tiår, vant med bildet «Husbrann og bilvask» tatt under en husbrann på Lisleby i juli i fjor. Han fanget situasjonen der en kvinne vasker bilen mens nabohuset brenner. Bildet fikk pris i kategorien «Dagligliv i Norge».

Det prisbelønte bildet ble aldri publisert til nyhetssaken om brannen. Først et par dager senere ble bildet publisert i Fredriksstad Blad. Fotografen selv mener dette er illustrerende for hans arbeidshverdag:

– Mange flere enn avisenes egne fast ansatte fotografer leverer i dag bilder til hendelsesnyheter. Tradisjonelle pressefotografer er under press. Arbeidshverdagen er annerledes enn før - vi er nødt til å tenke nytt, sier fotografen som med sitt faste arbeidsforhold var i mindretall blant prisvinnerne i Oslo fredag kveld. Majoriteten var frilansere.

Artikkeltags