– Får vi en ut av rusen er vi fornøyd

Gir alt: Knut (til venstre) er 49 år, men gammel fotballspiller. Julius er 46. Begge gir alt på treningene til Fredrikstad Gatefotball.

Gir alt: Knut (til venstre) er 49 år, men gammel fotballspiller. Julius er 46. Begge gir alt på treningene til Fredrikstad Gatefotball.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Du blir ikke trukket i lønn dersom du ikke møter på treningene til Fredrikstad Gatelag. – Hit kommer du frivillig og ingen peser deg.

DEL

Lars Petter Hansen har en klar filosofi med FFKs gatelag i fotball.

– Det er et lavterskeltilbud hvor målet er å øke livskvaliteten til de som deltar. Får vi en eller to ut av rushelvetet så har vi gjort en god jobb. Det betyr likevel ikke at jentene og guttene på laget ikke liker å vinne.

– Vi er ganske gode, forstår du.

– Vi vinner mange kamper.

Gatelaget er fra 1. november en ordinær avdeling i FFK, på linje med guttelag og juniorlag.

BLI BEDRE KJENT MED: Øyvind Julius Andersen (46) er en av profilene på Fredrikstad Gatefotball.

Budsjett på 500.000

Klubben bruker 500.000 kroner på gatelagsprosjektet. Partnere i finansiering og andre ytelser er Fredrikstad kommune, NAV, Stabburet og Europris.

– Det var meget gledelig at FFKs suksess med gatefotballen ble brukt som eksempel da Stortinget nylig bevilget fem millioner kroner gjennom Norsk Toppfotball til gatelag i Norge, sier FFK-leder Geir Bakken.

Han er glad for å kunne ønske Gatelaget velkommen til Stadion på Kråkerøy så snart det nye kunstgresset er på plass etter VM-pausen i sommer.

Startet i november 2011

– Pengene som ble bevilget skal gå både til eksisterende gatelag og oppstart av nye.

FFKs gatelag ble etablert i august 2011.

– Det første året fikk vi oppstartsstøtte fra Johan Andresen i FERD, men dette var en engangsstøtte for å hjelpe oss i gang, sier Lars Petter Hansen.

Sammen med sin gamle spissmakker Markus Ringberg er han trener og prosjektleder for Fredrikstad Gatelag. Alf Lillebø er frivillig, materialforvalter og altmuligmann. De legger ned mye innsats. Lars Petter Hansen bruker egen bil for å hente folk i sentrum til trening på Nøkleby.

LES OGSÅ: FFK blir brukt som prakteksempel.

Vil utgjøre en forskjell

– Med FFKs gatelag ønsker vi å bidra til å gjøre en forskjell for en gruppe flotte mennesker som dessverre har gjort noen valg de angrer på.

– Og dette er ikke noe guttegreie. Det er et mixedlag og jenter er velkomne.

Lars PetterHansen sier at det er en kjerne på 14 personer som utgjør stammen i laget.

– Men vi kunne vært mange flere. Vi kan ta imot det dobbelte.

En vanlig dag for Gatelaget

– En vanlig treningsdag for Gatelaget begynner cirka klokken 09.30.

Først er det en lett frokost. Deretter får deltagerne utdelt nyvasket treningstøy i FFKs farger og utstyr.

2011: Inspirert av Premier Leagues community work, ønsker FFK å se på mulighetene for å starte et fotballag for personer på skråplanet.

Etter oppvarming er det en til halvannen times trening. Og vi har gjerne en straffekonk til slutt. Så samles vi til prat og felles lunsj i kafeteriaen. Hele seansen tar cirka to til tre timer. Her er det ingen som står med stoppeklokka eller kjefter på dem som kommer litt sent. Sånt fungerer ikke.

– Det skal bli fint å få tilhold på Stadion. Det blir kortere vei for mange av de som er med. Dessuten føler vi oss mer som en del av klubben.

Sier Øyvind Julius Andersen. Superbruker av Gatelaget.

Artikkeltags