Får nytt datasenter

Datatrøbbel: Senest for et år siden kollapset nesten alle datasystemene ved Sykehuset Østfold. Nye systemer skal gi bedre sikkerhet, ifølge Helse Sør-Øst.

Datatrøbbel: Senest for et år siden kollapset nesten alle datasystemene ved Sykehuset Østfold. Nye systemer skal gi bedre sikkerhet, ifølge Helse Sør-Øst.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Sykehuset Østfold tar nå i bruk et nytt og langt mer driftssikkert datasenter enn de har hatt.

DEL

Senteret åpnet før helgen.

– Vi har i dag servere og utstyr plassert rundt i en rekke datarom i sykehusene, ofte i gamle lokaler. Dette gjør det krevende å vedlikeholde og drifte, og gir oss ikke ønsket sikkerhet for blant annet strømforsyning og kjøling. Det nye senteret gir oss en helt nødvendig modernisering, sier viseadministrerende direktør Steinar Marthinsen i Helse Sør-Øst i en pressemelding.

LES OGSÅ: Stor usikkerhet rundt felles AMK-tjeneste i Oslo

Håpet er at det nye senteret skal redusere problemer og nedetid for sykehusene, samtidig som man skal kunne vedlikeholde systemene uten at brukerne ute i avdelingene rammes.

Sammen med Sykehuset Østfold er Oslo universitetssykehus først ute med å bruke senteret, som ligger i Oslo. Åpning av anlegget er en del av et løpende arbeid med en høyst nødvendig modernisering av sykehusenes IKT-løsninger.

LES OGSÅ: Nødnummersentral for Østfold på vei mot Oslo

Sykehuset Østfold opplevde i mars i fjor en gedigen kollaps i datasystemene som varte i nesten to uker. Nesten alle systemene var ifølge daværende kommunikasjonsdirektør Anne Grethe Erlandsen ute av drift. Problemet var ifølge sykehuset at de ulike systemene ikke snakket sammen. Det ga lange ventetider for pasienter og manuell og tidkrevende jobb for ansatte.

Helseregionen jobber med å fornye og standardisere IKT-løsninger i et omfattende prosjekt. Målet er å styrke både kvalitet og pasientsikkerhet. Det nye anlegget har strøm og kjøling i flere separate system som hver for seg tåler hele systemets belastning, ifølge Helse-Sørøst.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.