Gå til sidens hovedinnhold

Etterforsker Gatebil-ulykken

Artikkelen er over 7 år gammel

40-åring alvorlig skadd under banekjøring søndag.

Tilstanden er fortsatt alvorlig for en 40 år gammel mann fra Romerike som ble skadd i en ulykke under Gatebil-festivalen på Rudskogen i Rakkestad søndag.

– Det er ikke noe nytt angående ulykken nå, sier Niels Lund, politiførstebetjent ved Rakkestad lensmannskontor, til sa.no ved 9-tiden mandag morgen.

Ble truffet av bil

Ulykken inntraff klokken 12.43 søndag ettermiddag under banekjøring. To biler var involvert. Én mann ble alvorlig skadd, mens tre andre personer pådro seg mindre skader. De tre andre er to menn fra henholdsvis Romerike og Vestfold, samt en kvinne fra Vestfold.

To av personene gikk ut av den ene bilen etter at denne fikk problemer og stanset på banen. Disse ble så påkjørt av en annen bil, kunne operasjonsleder Bjørge Haugen i Østfold politidistrikt opplyse til sa.no søndag ettermiddag.

Den alvorlig skadde 40-åringen ble fraktet til Ullevål universitetssykehus i et ambulansehelikopter, mens de tre andre ble sendt til Sykehuset Østfold Fredrikstad.

Opprettet sak

Politiførstebetjent Niels Lund sier at Rakkestad lensmannskontor har opprettet en undersøkelsessak etter den tragiske ulykken.

– I og med at dette skjedde på en lukket veibane kommer ikke veitrafikkloven inn i bildet, men vi etterforsker på vanlig måte og har etablert en undersøkelsessak. Og det er ikke mistanke om at noen har kjørt i påvirket tilstand, fremholder Lund.

Nå blir det blant annet gjennomført avhør av involverte og vitner til ulykken søndag.

– Veldig trist

Ulykken førte dessuten til at det resterende søndagsprogrammet på Gatebil ble avlyst. Det var en beslutning arrangøren tok i samråd med politiet.

Hans Jørgen Andersson, daglig leder i Gatebil AS, sier det er veldig trist at en slik ulykke inntraff på helgens arrangement i Rakkestad.

– Det har vært en veldig trykka stemning her. Det er jo veldig trist når noe slikt skjer. Ting kan jo gå galt og det er vi veldig lei oss for, sier han til NRK Østfold.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.