Gå til sidens hovedinnhold

– Er ikke engstelig for flere tomme hus

Artikkelen er over 7 år gammel

Kiwi-kjøpmannen på Skjærhalden frykter ikke flere tomme hus og dårligere omsetning når boplikten opphører.

Spesielt på Skjærhalden er det spådd at det kan bli mye tomme hus om vinteren når den omstridte ordningen faller. Og nå skjer det noe. Regjeringens forslag om å oppheve boplikten ble sendt ut på høring onsdag, og i løpet av våren 2015 tar regjeringen sikte på at boplikten er historie.

Er allerede feriested

– Jeg er ikke så sikker på at det blir mer døde hus når boplikten forsvinner, sier Jarl Arne Pettersen med solid erfaring som kjøpmann på Skjærhalden.

Han viser til at det allerede er en del leiligheter som er kjøpt opp av utenbysboende og tatt i bruk som feriesteder. Dessuten har barna rett til å bruke huset som feriested når «gamlemor» på Skjærhalden dør og barna arver eiendommen.

Derfor tror ikke kjøpmann Pettersen det vil bli så stor forandring når alt nå skal slippes løs.

– Tror du heller ikke at mye av husene på Skjærhalden vil bli solgt til nye eiere med feriebruk i tankene ?

– Prisene på Skjærhalden har gått veldig opp, de nærmer seg Kråkerøy-nivå. Hvis det er hytte folk virkelig vil ha, er derfor ikke et hus i et boligområde på Skjærhalden noe naturlig valg. Da tror jeg de fleste heller vil satse på en tradisjonell hytte.

Ordfører på Hvaler, Eivind Norman Borge, har på sin side vært veldig kritisk til at boplikten står for fall. Han frykter dramatiske konsekvenser på Hvaler.

Les mer om hva f-b.no de siste årene har skrevet om boplikten på Hvaler:

Frp vil ha boplikt-valg på Hvaler - – Lett å unngå boplikt - Spekulerer i boplikt-fall - Tomteperle med boplikt - Tror på prisboom uten boplikt - De første Hvaler-perlene selges med tvang - Boligfelt ble hytteby

– Se mulighetene

Men stortingspolitiker Ingjerd Schou, H, ser det helt annerledes og håper at boplikten er historie i løpet av første halvpart av neste år.
– Jeg tror det er viktig å fokusere på mulighetene og ikke problemene. Borge får nå bruke de mulighetene han har i høringen. Det skal være en reell høring, sier Schou.

Regjeringen trenger bare å få med seg enten Venstre eller KrF for at boplikten skal falle.

– Nå håper jeg ordningen er historie i løpet av noen få måneder, sier Schou.

Kommentarer til denne saken