Er de sykere i kommunen?

Trivsel: Kristin Epland styrer en barnehage der de ansatte setter sin ære i å møte på jobb hver dag.

Trivsel: Kristin Epland styrer en barnehage der de ansatte setter sin ære i å møte på jobb hver dag.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

11,5 prosent sykefravær er en bitteliten nedgang fra redkordhøye 11,9 prosent året før, men det er knapt nok en mager trøst for Seksjon for utdanning og oppvekst, skriver Fredriksstad Blad i denne lederartikkelen om sykefraværet i Fredrikstad kommunale barnehager.

DEL

Den private Trondalen barnehage har fire prosent sykefravær, mens snittet for alle kommunale barnehager i Fredrikstad er tre ganger så høyt. På tross av en rekke tiltak for å få ned sykefraværet gjennom mange år, var 11,5 prosent av arbeisstokken, eller drøyt 40 ansatte, borte fra jobben i Fredrikstads 18 kommunale barnehager hver eneste arbeidsdag i fjor.


11,5 prosent sykefravær er en bitteliten nedgang fra redkordhøye 11,9 prosent året før, men det er knapt nok en mager trøst for Seksjon for utdanning og oppvekst. Fagsjef for barnehagene, Gunn Glad, er med rette bekymret, og understreker at det er et tøft og tungt yrke å jobbe i barnehage. De ansatte etterlyser flere kolleger, og ønsker seg midler til å reise bort på seminar med overnatting. De vil gjerne ha mer sosial og faglig hygge på jobb, med andre ord.

Det er godt dokumentert at forhold i arbeidssituasjonen har stor betydning for helsen. De som opplever godt samhold på jobben vurderer om eget fravær vil skape store belastninger for andre kolleger. Det må også antas de fleste arbeidstakere tar hensyn til arbeidsplassens tilstand. Jo lenger det er til «toppen», jo mindre påtrengende føles dette hensynet.

Les mer:  – Vi må være flere hender

Gunn Glad får gratis tips fra private Trondalen barnehage, som imponerer med svært lavt sykefravær. Der sier verneombudet at hemmeligheten er tydelig ledelse, ansatte som pusher hverandre til å prestere bedre, klare oppgaver å strekke seg etter i det daglige. Og i tillegg nettopp hyppige sosiale sammenkomster, som de ansatte betaler av egen lomme og ikke krever overtid for å delta på.

Artikkeltags