Elever i sjokk etter razziaen

Nestlederne Vetle Børresen (18) og Malin Krå Simonsen (18) i elevrådet ved Frederik II reagerer sterkt på politirazziaen som politiet og skolens ledelse iverksatte torsdag morgen. Foto: Geir A. Carlsson

Nestlederne Vetle Børresen (18) og Malin Krå Simonsen (18) i elevrådet ved Frederik II reagerer sterkt på politirazziaen som politiet og skolens ledelse iverksatte torsdag morgen. Foto: Geir A. Carlsson Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

– Vi har mistet elever i Utøya-tragedien. Mange sliter ennå med store ettervirkninger. En hemmelig narkorazzia har utløst sterke reaskjoner, sier elevrådsledelsen ved Frederik II.

DEL

I morgentimene torsdag troppet åtte politifolk og en narkohund uanmeldt opp på den videregående skolen.

– Vi reagerer meget sterkt på metoden, som er ment å være forebyggende i forhold til narkotikamisbruk, sier nestlederne i elevrådet, Vetle Børresen (18) og Malin Krå Simonsen (18).

Midt i eksamen

– Vi er enige i at det skal være nulltoleranse i forhold til narkotika, men det er ikke akseptabelt at en masse politifolk med hund stormer inn i fire klasserom, sier de to.

– En av elevene, en jente, var nær ved å bryte sammen i gråt. Hun hadde tysk-eksamen da politifolket kom inn. Læreren ba dem om å gå ut igjen fordi det var eksamen der, men de viste bare skiltene sine og lot narkohundene begynne å snuse.

Fordi denne jenta er redd for hunder, valgte hun å gå ut, slik det ble gitt anledning til for den som ønsket det. Dermed ble hun tatt inn i et annet rom og nærmest forhørt av politiet, forteller nestleder i elevrådet Vetle Børresen.

Sliter med Utøya-traumer

– Vi synes det er lite fintfølende å forebygge narkotikamisbruk på denne måten, sier Malin Krå Simonsen

– Ikke minst fordi vi nylig hadde et elevarrangement her på skolen der vi mintes skolens avdøde elev Leila Selaci (17) med en nyskrevet sang, sier hun.

– Det er flere her på skolen som var på Utøya og som har vonde opplevelser fremdeles. En venninde av meg klarer ikke å gå på skolen på grunn av Utøyatragedien, og kommer ikke tilbake før i januar. Dette burde vært gjort på en helt annen måte, mener Simonsen.

Burde forberedt

– På hvilken annen måte?

– Skolen har aldri hatt noe skikkelig holdingssskapende arrangement mot narkotika ved skolen. Det burde de hatt først, og forberedt oss på det som skulle komme, mener Børresen.

– Men er ikke poenget at en slik aksjon skal komme overraskende?

– Ikke når mange elever blir redde og sliter med traumer om politi fra før, etter alt fokuset rundt Utaøymassakren. Politiet kom samtidig med NRK, og den ene eleven som ble tatt ut i politibilen ble så vidt vi vet filmet. Nå vet hele skolen hvem denne personen er, fordi vedkommende ble hentet ut i et frikvarter, og dette er rett og slett en personkrenkelse på flere måter, mener nestlederne i elevrådet ved Frederik II.

Les også: Narkorazzia på Frederik II

Artikkeltags