Ordførere, representanter for Østfolds fotball- og håndballklubber og banksjef og annet mannskap fra DNB har en ukes tid på seg til å pønske ut aktiviteter som gjør at VG-lista Topp 20 velger Fredrikstad, Sarpsborg eller Halden som åsted for én av Norges største musikk-begivenheter.

I fjor samlet begivenheten mellom 10.000 og 12.000 tilskuere i Bodø.

75 byer konkurrerer

VG-lista Topp 20 er mer enn en konsertbegivenhet. Det legges også opp til aktiviteter i vinnerbyen gjennom hele dagen før konsertene.

Denne folkefesten er dermed så attraktiv, at mange byer nå kaster seg med i konkurransen.

Onsdag møttes kamphanene til felles idémøte ved Solbergtårnet før start. Prosjektene som skal samle stemmer må settes i gang ganske umiddelbart.

Allerede nå kan du gi din by stemme ved å trykke liker på VG-lista Topp 20, og allerede 14. mai offentliggjøres vinneren.

Trykk liker

Prosjektet er et samarbeid mellom DNB, VG og NRK. Det er allerede bestemt at konserten i år skal til Oslo, Trondheim, Stavanger, Bergen og Tromsø. I tillegg får 75 utvalgte byer mulighet til å konkurrere om den siste plassen.

I første omgang gjelder det å få byens innbyggere til å stemme på sin by. Stemmeantallet alene er ikke nok. Da ville de mindre byene ha liten mulighet.

Derfor gjelder det å skape engasjement i byen og finne på aktiviteter, som får juryen til å velge den byen som er best egnet.

Hitil har Sarpsborg fått 138 liker, Halden 47 og Fredrikstad 94, mens Kongsvinger onsdag kveld hadde 659 - så her gjelder det å komme seg på banen.

Få egen FFK-trener

– Vi har allerede pønsket ut et prosjekt, sier FFKs kaptein, Lars Grorud på sparket under idédugnaden.

FBK-kaptein Ida Wernersen tenner like fort på forslaget, og dermed kan du sikre deg og ditt lag en treningsøkt med en valgfri spiller fra FFK eller FBK som trener den dagen.

– Forutsetningen er at du pønsker ut et kreativt opplegg, som i løpet av de kommende dagene er så spesielt at juryen bruker det som én av grunnene til å velge Fredrikstad som den femte byen, sier FFKs kaptein Lars Grorud.

Uansett vil det beste, kreative tiltaket bli belønnet med en treningsøkt ledet av en fotball- eller håndballstjerne fra byen.

10.000 i premie

Dessuten konkurrerer alle som kommer med gode forslag om en premie på 10.000 kroner, som DNB har satt opp som belønning til de mest kreative – det være seg husmorlag, idrettslag eller andre.

Også russen har lovet å lage egne opplegg, og f-b.no vil gjerne høre fra deg hvis du finner på noe lurt – så kan det tenkes at vi omtaler tiltaket ditt, og øker både din sjanse til å vinne premie, en mulighet for egen trener, og sjansen for å få VG-lista til Fredrikstad.