Dro på studietur til Stockholm

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Leder av Helse- og velferdsutvalget, Frøydis Wroldsen, har vært på studietur til Stockholm for å se hvordan storbyen håndterer boligproblematikken.

DEL

– Der lærte vi blant annet at det er uhyre viktig at alle involverte etater samarbeider best mulig for å løse problemene, og for å etablere gode boforhold i for eksempel egne borettslag, sier hun.

Wroldsen reiste da med flere nøkkelpersoner fra andre områder av Østfold, og turen var i regi av Boligsosialt Nettverk – som blant annet Husbanken står bak.
Hun forteller om spesielt tilrettelagte boliger i utpekte områder, og hvor de som har dårlig boevne blant annet får jevnlig tilsyn og bistand for å holde boligen i orden.
Selv er hun forventningsfull til det som er på trappene i Fredrikstad.

– Det er helt korrekt det vi gjør ved å prioritere de som sliter med problemer knyttet til rus- og psykiatri. Jeg er takknemlig for at Traraveien som prosjekt er godt i gang – et tilbud med ordentlig bemanning, sier hun.

– Det er nemlig ikke bare å bygge nytt, når mange faktisk trenger hjelp for å kunne bo, sier Wroldsen.
– Det er grusomt å ha slike situasjoner i Fredrikstad, sier hun om beskrivelsene til Varmestua-leder Ole Alm og bostedsløse Erik og Tommy.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken