Flere turgåere stusset kraftig da de lørdag fikk se det store hullet som har kommet til like ved gang- og sykkelistien rett sør for sentralidrettsanlegget på Lisleby. Hullet er cirka 40-50 centimeter dypt, og kommer overraskende på både syklister og gående.

- Ikke merket

- Hullet er jo ikke merket på noen som helst måte, og kommer nok brått på de aller fleste, sier Hansen, som først og fremst er bekymret for syklistene som kommer susende forbi i full fart.

- Det er jo mange syklister her - ikke minst på skoledager. Skolen ligger jo kun 4-500 meter herifra, og barna er ofte svært uoppmerksomme. Kjører de hjulet ut i hullet her kan det gå riktig ille, sier Hansen.

Blir bare større

Ved siden av det store hullet er det i ferd med å oppstå nok et dypt hull. Dette ligger tett inntil kjørebanen for biltrafikken.

- En dag eller to til med regn så har vi samme problem på den siden, sier Hansen, som etterlyser tiltak fra kommunen.

- De burde i det minste ha satt opp en trebukk eller et varselskilt for å advare både bilister og syklister. Noe bør gjøres før noen skader seg, sier han.

Fredriksstad Blad har på tross av gjentatte forsøk ikke lykkes å komme i kontakt med veiansvarlig i Fredriksstad kommune.

Hullet blir større

Mandag morgen er ansatte fra Fredrikstad kommune på plass i Lisleby Allé.

Det antas at det er et spukket rør som har skapt hullet i veien. Det har også blitt større siden lørdag. Hullet skal nå undersøkes med kamera for å finne en løsning.

Det har også blitt satt opp bukker for å markere hullet i veien.