Høygravid skulle hun og samboeren Ruben Strangel Meland (27) flytte inn i drømmeboligen på Lisleby i Fredrikstad.

Tomannsboligen var bare tre år gammel, den var kjøpt gjennom et firma, og paret trodde derfor de hadde gjort et trygt kjøp.

LES OGSÅ: – Se hva de gjør med husene våre. Fatmir (32) mener kommunen har ødelagt hus på Holmen.

Fukt og råte

– Det var fukt og råte overalt, og det ble verre og verre etter hvert som takstmannen fant den ene og den andre mangelen etter hverandre, sier Camilla Sandholtet (26) til f-b.no.

Bare noen dager etter at huset var overtatt, skjønte samboerparet at huskjøpet kom til å bli betydelig dyrere enn først antatt.

Det fortvilte var at de allerede hadde lånt akkurat litt mer enn de hadde råd til.

Først oppdaget de fukt i et vindu. En takstmann fant fukt i karmene på alle de andre vinduene i huset, og oppdaget at alle dører manglet utvendig tetting, slik at vann rant inn på gulvet.

Ytterveggene manglet klemlister, slik at mus og skadedyr hadde fri tilgang til huset, på badet manglet fall mot sluken, trappen innendørs var nær ved å falle fra hverandre, og hele boligens ytterkledning måtte skiftes ut.

Boligen trengte til slutt reparasjoner for 700.000 kroner.

Familien valgte å bruke fagfolk til arbeidet, for å renovere boligen etter alle kunstens regler - når situasjonen først var blitt somd en var.

Hus

LES OGSÅ: Dette dekkes ikke av forsikringen.

– Ville ikke erstatte

Saken havnet i forliksrådet, men der var det lite penger å hente i forhandlingen mellom partene.

– Det var dessverre slik at firmaet som solgte huset ikke hadde særlig med midler, og selgeren av huset var lite villig til å betale noe tilbake. Til slutt måtte vi inngå et forlik som ga oss 150.000 kroner tilbake, forteller Camilla Sandholtet.

– Vi visste nesten ikke hva vi skulle gjøre. Det ble et mareritt for oss. Vi skulle jo bare flytte inn i vårt nye hus og stå der med nøkkelen i døra, sier hun.

Hus

LES OGSÅ: Førstehjelp ved vannskader.

Strippet ned alt

– Vi måtte strippe ned absolutt hele huset for å få bukt med all råten og fukten, forteller hun.

Heldigvis fikk samboerparet dekket 400.000 kroner av forsikringen de hadde tegnet på forhånd.

– Men vi har nok brukt 250.000 kroner av egne penger som vi ikke får dekket, forteller hun.

– Dere kjøpte i 2012, hvordan er situasjonen nå?

– Nå er alt nytt og alt reparert, og vi har endelig fått det huset vi trodde vi kjøpte for to år siden, forteller Camilla Sandholtet, som endelig kan nyte familielivet sammen med datteren Vilde (1) og samboeren Ruben Strangel Meland.