Gå til sidens hovedinnhold

– Dette har beklageligvis vært en stor misforståelse og feil fra vår side

Artikkelen er over 7 år gammel

Styreleder i Borg Havn, Egil Ullebø, beklager at campingvognene ble ødelagt, men kan ennå ikke si sikkert om pengekravet fra romfolket blir betalt.

Borg Havn holdt tirsdag ettermiddag et ekstraordinært styremøte i forbindelse med fjerningen og ødeleggelsen av de seks campingvognene tilhørende romfolket på Øra.

Styremøtet ble fremskyndet da romfolket forrige uke la frem et krav om en unnskyldning fra Borg Havn, i tillegg til et erstatningskrav på 50.000 kroner.

FBTV: Romfolket er husløse.

 

Beklager

Styreleder i Borg Havn, Egil Ullebø, forteller at styret under møtet ga ham ansvaret for å finne en løsning på konflikten.

– Dette har beklageligvis vært en stor misforståelse og feil fra vår side. Vi har ødelagt seks campingvogner som vi i utgangspunktet kun hadde lov til å flytte vekk fra området vårt, innrømmer Ullebø.

Ullebø mener det er snakk om seks vogner som ble ødelagt og en som ble flyttet, mens romfolket sier det er snakk om ni.

KRONIKK: Kriminalitet truer våre arbeidsplasser.

Kommune-hjelp

Styrelederen vil ennå ikke kommentere hvorvidt Borg Havn vil etterkomme kravet på 50.000 kroner.

– Vi skal høre fra vår advokat i løpet av dagen angående en løsning. Hva vi bestemmer oss for er avhengig av hvilke råd vi får fra advokaten i løpet av dagen, understreker han.

Videre sier Ullebø likevel at det nå er veldig viktig for ham og styret å bistå kommunen i arbeidet med å hjelpe romfolket.

– Vi er opptatt av at kommunen nå finner alle de menneskene som ble berørt av dette og hjelper dem med å finne et sted hvor de kan bo, understreker han, og legger til at Borg Havn gjerne vil vite hvordan de kan bidra til å finne en løsning på problemet. Borg Havn har tidligere uttalt at det ikke kommer på tale å erstatte vognene.

LES MER: Her blir tyvene tatt på fersk gjerning

Minimumskrav

Romfolkets advokat, Harald Otterstad, forteller at kravet på 50. 000 er et minimumskrav som romfolket ikke kommer til å droppe.

– For disse menneskene har det de har mistet en helt uvurderlig verdi, poengterer han.

Kommentarer til denne saken