– Det går an å takle hverdagen selv om man er ung

Sara Emilie Ekelund (19) fikk David-Elias som 17-åring. Nå forteller hun tv-seere om livet som mamma for David-Elias.

Sara Emilie Ekelund (19) fikk David-Elias som 17-åring. Nå forteller hun tv-seere om livet som mamma for David-Elias. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Sara Emilie Ekelund (19) fra Råde ble gravid i purung alder. Nå viser hun hvordan livet som ung mor er i «Unge mødre» på Fem.

DEL

– Jeg stilte opp for å vise andre mammaer at det går an å takle hverdagen, selv om man er ung, sier Sara Emilie.

19-åringen ble gravid som 16-åring, og fikk sønnen David-Elias som 17-åring.

Les også: Lørdagsgjesten: "Mor, familiens naive sadomachosist"

Kristen og alenemor

De siste par ukene har tv-seerne kunnet følge med på fliker av hverdagen til alenemammaen og sønnen. Kommende onsdag tar hun trolig med seerne på besøk i Pinsemenigheten Sion i Råde, som hun er aktiv i.

Ekelund er personlig kristen, og skriver blant annet egen blogg om livet som kristen og  alenemor.

Redd for å bli dømt

Hun forteller at hun i utgangspunktet var litt redd for å bli dømt av andre da hun ble ung alenemor. I menigheten har det gått veldig bra, understreker hun.

– Jeg var jo veldig redd for å bli dømt, men de har stått med åpne armer og hjulpet meg hele veien, sier Ekelund.

Hun har også fått overveiende positiv respons etter tv-deltagelsen. I utgangspunktet meldte hun seg på "bare for moro skyld".

– Jeg har fått veldig positive tilbakemeldinger. Jeg var jo litt redd for hva folk kom til å snakke og tro om meg på forhånd. Det eneste som ikke er så positivt med serien, er at barnefaren ble med. Og vi har dessverre ikke kontakt mer, sier 19-åringen.

– Ville ikke endret på noe

Råde-jenta er klar på at det nok er det aller beste å ha familie, utdannelse og jobb på stell før man får barn.

– Ulempen med å bli mor så ung, er jo at man ikke har utdannelsen i orden, ikke har ressurser nok rundt seg og at ungdomstiden går med. Men det handler jo om å bestemme seg for hva man vil i livet og stå for valget man tar. Jeg ville ikke endret på noen ting hvis jeg fikk sjansen til å gjøre det, sier Sara Emilie Ekelund, som til daglig jobber i praksis på eldresenter i bygda - men ikke helt vet når hun får rom for videre utdannelse.

 

Artikkeltags