Gå til sidens hovedinnhold

- Det er det sprøeste jeg har sett

Artikkelen er over 9 år gammel

Katten Orville flyr høyt etter sin død. Kunstneren Bart Jansen stoppet ut katten sin, og gjorde den om til et flygende helikopter. – Det er det sprøeste jeg har sett, sier taksidermist Per Kristiansen.

Mange dyrevenner synes det er vanskelig å ta farvel med sine kjæledyr når de dør. Så var også tilfelle for kunstneren Bart Jansen, da katten hans ble påkjørt av en bil. Han bestemte seg for å gi katten evig «liv» ved å gjøre ham til et permanent kunstverk. Og som den ultimate hyllesten har han gjort katten om til et flygende helikopter.

– Den er halvt katt og halvt maskin, sier Jansen.

Jansen fikk først stoppet ut katten, før han tok kontakt med helikopterpiloten Arjen Beltman som har laget flymekanismen.

Den er halvt katt og halvt maskin

Sluttresultatet, kalt Orvillecopter, kan du nå se utstilt på Kunstrai kunstfestival i Amsterdam. Der kan besøkende se katten fly gjennom lokalene – til stor fornøyelse.

Les også om alligatorer, slanger, øgler og søte valper. Tollerne på Svinesund beslaglegger litt av hvert.

Sjokkert

Taksidermist Per Kristiansen, som holder til i Mysen, er ikke like imponert over Bart Jansens «kunstverk».

Det er det sprøeste jeg har hørt om. Kjæledyr skal ikke stoppes ut

– Det er det sprøeste jeg har hørt om. Kjæledyr skal ikke stoppes ut. Jeg sier konsekvent nei til slike forespørsler. De blir jo som familiemedlemmer å regne, og jeg ville aldri hatt hunden min sittende utstoppet i et hjørne i stua. Da er det bedre å ta vare på de gode minnene, sier han.

Kunstner Bart Jansen har imidlertid ytterlige planer for sin trofaste følgesvenn.

– Orville, som er oppkalt etter den berømte piloten Orville Wright, vil snart fly med fuglene. Han elsket fugler, og på sin fødselsdag vil han få kraftige motorer og bedre rekvisitter. Dermed vil han fly jevnere og høyere, sier Bart Jansen, til The Mail.
 

Kommentarer til denne saken