Gå til sidens hovedinnhold

– Dere er en gjeng med bødler!

Artikkelen er over 7 år gammel

Det kokte over for flere bystyrerepresentanter da garasjetak-saken fra Kråkerøy skulle behandles i bystyret torsdag kveld. – Dere oppfører dere som en gjeng bødler, sa Høyre-politiker Vidar Saxegård (61) – før han ble kraftig klubbet ned av ordføreren.

– Slik kan du ikke omtale bystyret! sa Jon-Ivar Nygård.

Høyre-politikeren, som da var på vei ned fra talerstolen, forsøkte å gå tilbake for å tilføye noe mer, men ble resolutt vist til plassen sin i bystyresalen av ordføreren med følgende beskjed på veien:

– Nei, du får ikke gå på talerstolen igjen. Du får en korreks av meg.

Vidar Saxegård

VIDAR SAXEGÅRD

Misnøye med flertallet

Bakgrunnen for Høyre-representantens utblåsning var misnøye med at flertallet i bystyret ikke ville akseptere en garasje i Muslingveien på Kråkerøy, som er bygd for høyt.

Fredriksstad Blad har omtalt saken i flere omganger. Det unge paret Aleksander Nilsen og Bente Bjørnetrø har søkt om dispensasjon etter å ha bygd garasjen sin 70 centimenter for høy.

I bystyret ønsket Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og tre Høyre-representanter å gi dispensasjon i saken, men det var likevel langt fra nok til å skaffe noe flertall. Dermed må garasjen endres.

– Maktarrogante

Men det var ikke bare Høyre-Saxegård som ble klubbet ned under debatten. Fremskrittspartiets Agnes  Serine Bossum mente saken vitnet  om maktarroganse, og fikk kveldens andre korreks.

– Nå må dere holde dere til et høyere saklighetsnivå her. Det er verken greit å kalle meningsmotstandere for maktarrogante eller bødler her i bystyret, lød det fra ordfører og møteleder Jon-Ivar Nygård.

Frp-representanten ga seg imidlertid ikke der. Hun returnerte til plassen sin, logget inn på Facebook og fyrte av følgende melding: "Vemmelig smak av byråkrati, maktkåthet, arroganse og forskjellsbehandling etter at bystyret sitt flertall  ikke evner å skjønnsvurdere en garasjesak for et ungt par som har vært uheldig å måle opp feil og få feil konstruksjon av leverandør. Skuffet over Høyre, men forventet ikke at Ap klarte noe annet. Registrerer/oppfatter at man må være en stor aktør eller ha partiboka i orden".

Agnes Bossum

«MAKTKÅTHET»: Agnes Bossum (Frp) forkynte sin mening på Facebook. (Skjermdump)

Det tok  ikke mange sekundene før ordføreren ble gjort oppmerksom på meldingen, og dermed var det klart for kveldens tredje påpakning fra Nygård.

- Nå må jeg anmode dere alle til å holde et høyere sakslikhetsnivå i debatten. Den enkelte må også  tenke gjennom hva dere skriver på Facebook som omhandler andre bystyrerepresentanter, sa han.

Tips om flere saker

Huseierne Bente Bjørnetrø og Alexander Nilsen har engasjert advokat Helge Skaaraas. I forkant av bystyremøtet har han påpekt at også andre garasjer i det samme området er bygd for høyt

Kommunalsjef Roy Jakobsen uttalte under debatten at dersom Skaaraas opplysninger medførte riktighet, ville også dette være saker som måtte følges opp.

Kommentarer til denne saken