Der «alle» er på jobb

Høy trivsel: – Vi har mye latter og hygger oss sammen, oppgir John-Arne Trøsberget og Kristin Epland i Trondalen barnehage som noe av grunnen til at sykefraværet er lavt.foto: geir a. carlsson

Høy trivsel: – Vi har mye latter og hygger oss sammen, oppgir John-Arne Trøsberget og Kristin Epland i Trondalen barnehage som noe av grunnen til at sykefraværet er lavt.foto: geir a. carlsson

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Turer, bowling, tydelig ledelse og fast stab. Det gir lavt sykefravær.

DEL

Det fremholder John-Arne Trøsberget, verneombud i private Trondalen barnehage på Gressvik. Der har sykefraværet vært lavt i mange år, i fjor 4,16 prosent.

– Hos oss har vi veldig tydelig ledelse. Vi får oppgaver i løpet av hverdagen som vi må strekke oss etter, men som vi mestrer, sier Trøsberget.

Les mer: Sykefraværet som ikke går ned

Sosiale sammenkomster

– Vi har en stabil stab. Vi er også flinke på å pushe hverandre, vi kollegene. Vi har veldig god trivsel. Det handler om å bli sett. Vi har jo de samme utfordringene som de kommunale, som tunge løft. Men vi er nok mer løsningsorienterte og fleksible, som å bytte avdeling hvis det blir for mye løft, forteller verneombudet.

Han fremhever også sosiale sammenkomster som viktig for et godt arbeidsmiljø. De ansatte har en aktivitetsbok til å skrive ned forslag til turer, arrangementer og andre ting. De drar på personaltur, innimellom bowler de eller møtes i barnehagen en fredag kveld.

Lederartikkel: Er de sykere i kommunen?

Betaler selv

– Vi betaler av egen lomme og får selvfølgelig ikke overtid, påpeker John-Arne Trøsberget.

Styrer i Trondalen, Kristin Epland, tilføyer:

– Og vi har ikke mer å rutte med enn de kommunale barnehagene, heller mindre. Men vi har nok en annen kultur og et annet eierforhold til barnehagen vår. Som private har vi stor grad av frihet, men vi må beskytte og passe godt på den. Vi kan også ansette hvem vi vil og må ikke ta imot overtallige.

Les mer: - Vi må ha flere hender

Epland presiserer:
– Jeg mener ikke at vi har bedre pedagoger enn andre steder. Men jeg skulle ønske at de kommunale kunne drevet på en annen måte slik at det ble lettere for dem å overleve.

Fortell i kommentarfeltet hva din arbeidsplass gjør for å holde sykefraværet nede?

Artikkeltags