– Den kuleste bilen i gata

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Den vesle Koenigsegg Agera R sto pent parkert innenfor gjerder mens gutta svettet i pannen mens de glante. Jeg sto innenfor og gjorde meg klar til en kjøretur med verdens nest raskeste bil. Hjertet var et udefinert sted i brystet og jobbet på spreng. Bilen har 1115 hestekrefter.

DEL

Bård Eker eier den kuleste bilen i gata. Den vesle Agera R er verdens nest raskeste bil, med en teoretisk toppfart på 430 km/t. Mer enn nok. Det kan jeg garantere.

Etter å ha blitt snakket ned av to hyggelige Hydrolift-gutter, var jeg klar. Bård Eker skulle kjøre, jeg skulle sitte på. Greit nok på papiret, men det var mye mellom linjene.

Del på Facebook

«Gode seter» var det første som slo meg da jeg satt meg inn. Og «stor benplass». Så var det på med sikkerhetsbeltet, som ble dratt ekstra godt til, og hjelp med hjelmen. Det hvinte i dekk fra banen like bortenfor. Ut fra takluken kom den hvite tåken av svidd gummi til syne. Hjertet hadde en litt overivrig takt.

Døren åpnet seg på førersiden, og inn kom Bård. Han hadde akkurat parkert Koenigsegg CCX (bare 806 hestekrefter), og var klar for å gasse på igjen. Han satt seg inn og ga meg av alle ting nøkkelen til bilen (av rent sølv) som lå i koppholderen mellom oss. «Det kan ikke ligge løse ting i bilen» sa han bare.

Jeg hadde nøkkelen til en bil verdt 13–14 millioner i bukselomma.

Artikkeltags