– Avtalen er ikke formelt undertegnet ennå, og det er noe småflikking som gjenstår, men vi kommer til å bli enige mandag, sier Borg Havns advokat Robert Antonsen.

Truet med anmeldelse

Enigheten kom i stand fredag, etter samtale mellom partenes advokater, og etter at romfolkets advokat Harald Otterstad torsdag sendte et brev og truet med både politianmeldelse og ytterligere erstatningskrav, dersom Borg Havn ikke landet avtalen umiddelbart.

– Det er bare rot i denne saken, sa Otterstad til f-b.no fredag formiddag, etter at Borg Havns advokat ville ha med kommunen på en løsning – noe kommunen avviste, med den begrunnelse at dette var en sak Borg Havn selv måtte rydde opp i.

– Gledelig utvikling

– Dette var en gledelig nyhet, sier advokat Harald Otterstad.

– Når avtalen er signert, vil 50.000 kroner overføres til min klientkonto, og så får romfolket selv kjøpe inn campingvogner av samme kvalitet som de som ble ulovlig ødelagt, og skaffe seg det utstyret de ble fratatt, sier Otterstad.

Ovenstående løsning var ett av de to måtene å løse saken på, som Otterstad la frem for motparten.

I løsningen ligger også at Borg Havn må be romfolket om unnskyldning, annonsert i både Fredriksstad Blad og Demokraten.

Jeg har ikke hjerte til å la være å hjelpe

Jobber gratis

– Hvor mye av disse pengene går til ditt honorar?

– Ikke en krone. Jeg jobber gratis med denne saken, sier Harald Otterstad.

– Hvorfor det?

– Jeg lever godt nok med alle de andre sakene jeg har, jeg kjenner Ingar Aasen, og jeg hadde ikke hjerte til å la være å hjelpe romfolket i denne saken, sier Harald Otterstad.