De borgerlige sprakk i Råde

Stemte med Ap, KrF og SpVenstres tre representanter, fra v. Kjell André Holstad Aasheim, Elisabeth Krathe Steve og Christian Holstad Lilleng støttet ikke sine borgerlige samarbeidspartnere i spørsmålet om flyktninger i Råde. Foto: John Johansen

Stemte med Ap, KrF og SpVenstres tre representanter, fra v. Kjell André Holstad Aasheim, Elisabeth Krathe Steve og Christian Holstad Lilleng støttet ikke sine borgerlige samarbeidspartnere i spørsmålet om flyktninger i Råde. Foto: John Johansen Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Samarbeidet i det borgerlige flertallet sprakk da Råde kommunestyre torsdag behandlet spørsmålet om kommunen skulle ta inn ti nye flyktninger.

DEL

De tre Venstre-representantene brøt ut og sikret et flertall på 15 mot 12 for at Råde går inn for å bosette tre flyktningefamilier- begrenset oppad til ti personer.

Er selvstendige partier

– Vi er jo ikke ett parti, men tre samarbeidende partier, sier Venstre-leder Holstad Lilleng i en kommentar til at alliansen sprakk i denne viktige saken.

Høyre og Frp ønsket å få økonomien omkring bosettingen bedre belyst før de sa et endelig ja.
– Vi er tilhengere av at Råde tar imot flere flyktninger. Men i den økonomiske situasjonen kommunen er i nå, så bør budsjettet for 2012 på plass først. I tillegg syns vi at økonomien omkring dette er for lite belyst fra IMDIs side (Integrerings og mangfoldsdirektoratet), sa Åsskau som innrømmet at det var lite hyggelig å bruke økonomiske argumenter i en slik sak.

Høyres Bjørn Myrvang sa det slik:
– Det er også sambygdinger som lider. Vi ønsker derfor å utsette saken inntil vi får økonomien i dette bedre belyst.
Kjersti Bakker i Frp sa at også hennes parti ville støtte et utsettelsesforslag.
Arbeiderpartiets Kjell Løkke mente at det ikke var noen grunn til å utsette saken.

Ingen grunn til utsettelse

– Vi får ikke mer fakta på bordet senere og vi er forpliktet til å ta imot flyktninger, sa Løkke.
Venstres Christian Holstad Lilleng støttet Arbeiderpartiet og de rød/grønne.

I et følelsesladet innlegg minnet han kommunestyret om krigsårene da flere Råde-sokninger var flyktninger.
– Råde er en human bygd og vi tar imot alle flyktninger,
Dermed støttet Venstres tre representanter de rødgrønne. Det var Kristelig Folkeparti som formulerte det endelige forslag om at Råde skal ta imot tre flyktningefamilier begrenset oppad til 10 personer.
 

Artikkeltags