Bygger DAB-nett i Østfold

Ingen kostbar sak: De nye DAB-radioene kan kjøpes for et par hundre kroner og oppover.

Ingen kostbar sak: De nye DAB-radioene kan kjøpes for et par hundre kroner og oppover.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Nå blir det bygget ut eget DAB-nett i Østfold, noe som vil sikre et betydelig antall nye kanaler for radiolytterne. Tilbudet vil fungere fra i høst.

DEL

Det nye DAB- nettet for Østfold har plass til inntil 20 nye kanaler. Nå er det klart at mellom ti og 15 radiokanaler ønsker å være med, ifølge Digitalradio Norge AS. Det nye tilbudet kommer i tillegg til det riksdekkende DAB-nettet hvor det er 22 kanaler.

Kommunikasjonssjef Mari Hagerup sier at i løpet av noen få år må alle skaffe seg en DAB-radio.

– Vi nærmer oss et teknologiskifte. Det bygges nå ut et nytt digital DAB-nett i Norge, som etter hvert vil erstatte det gamle FM-nettet. Det gamle FM-nettet vil bli slokket en gang mellom 2017 og 2019, sier kommunikasjonssjef Mari Hagerup i Digitalradio Norge AS.

Hun understreker at det er Stortinget som har besluttet at det skal være en overgang fra analogt nett til digitalt nett.

Ferdig i september

Etter at det riksdekkende DAB-nettet ble operativt har man startet å bygge ut regionale nett. Østfold er blant de første fylkene.

– Veldig mange kanaler ønsker å sende i Østfold. Siden DAB har plass til flere kanaler vil det komme helt nye radiotilbud, sier Hagerup.

DAB-nett i Østfold. vil stå ferdig rundt 1. september. Nettet vil bestå av sendere i Fredrikstad, Sarpsborg, Moss og Halden. Det kan bli flere senere. Nettet vil dekke rundt 300 000 mennesker, samt gi god dekning langs de største veiene.

Ikke spesielt kostbart

I Oslo er det nå 15 kanaler som sender på det lokale DAB-nettet.

– Dette betyr altså at alle må å få kjøpt seg en DAB-radio?

– Det er nødvendig å ha en DAB-radio for å få inn det nye tilbudet. Prisen er omtrent den samme som for å kjøpe vanlig radio. Jeg har sett DAB-radioene helt ned i et par hundre kroner, og du kan få den akkurat så dyr du vil. I butikkene i dag er det mest DAB-radioer som står utstilt, sier Mari Hagerup.

Digitalradio Norge ledes for øvrig av en østfolding – Ole Jørgen Torvmark fra Halden.

Artikkeltags