- Bør ta avstand fra Hells Angels

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Lokale mc-klubber reagerer på at kriminelle mc-klubber er hjertelig velkomne til årets utgave av Planke-MC.

DEL

Alle er hjertelig velkomne til Planke-MC, også beryktede mc-klubber som Hells Angels. Meningsinnholdet tilhører Knut-Erik Thorbjørnsen i Basic Eastside, én av åtte mc-klubber som er med i arrangørstaben til Planke-MC.

Les også: Vurderte å si nei til Planke MC

Les også: – Hyggelig å få besøk av Bandidos


– Helt tullete å si


Hilde Helgedatter fra Wild Roses misliker utspillet.
– Vi har hatt et møte i klubben vår, og vi synes det er helt tullete å si at Hells Angels er hjertelig velkommen til Planke-MC. Vi har ikke noe sans for de aktivitetene som énprosentklubbene representerer, sier Helgedatter. Hun peker på at Thorbjørnsen ikke er talsmann for Planke-MC.

– Han kom med en enkeltuttalelse, og jeg tror ikke den representerer en generell holdning for alle klubbene som står bak Planke-MC, sier Helgedatter.

Harald Haraldsen, tidligere leder i Triton MC Hvaler, har over 30 års fartstid fra mc-miljøet.
– Jeg har vært på mange fester sammen med både Bandidos og Hells Angels. Personlig har jeg ikke noe spesielt imot dem, men jeg skjønner at folk flest reagerer på disse klubbene, sier han.
– Kan holdningen som Planke-MC utviser overfor kriminelle klubber, føre til at arrangementet mister støttespillere?
– Ja, det vil jeg tro. Hadde vi i begynnelsen sagt at det ville komme medlemmer fra disse klubbene, ville vi aldri fått tillatelse til å arrangere Planke-MC. Jeg var med på å starte arrangementet for 11 år siden, og den gang ble det sagt at hvis kriminelle mc-klubber fikk noe med Planke-MC å gjøre, ville handelsstanden trekke seg ut med en gang, sier Haraldsen.
– Bør Planke-MC ta tydelig avstand fra kriminelle mc-klubber?
– Ja, det mener jeg. Vi bør skape et bilde av at vi er vanlige familiefolk som liker å kjøre sykkel, men mange oppfatter oss på lik linje med kriminelle mc-folk. Går vi inn på en kro, reiser folk seg og går, og det synes jeg er helt forferdelig, svarer han.


– Vi vil møte alle mennesker


Nina Christensen er med i HD Chicks.
– Jeg synes det er veldig overraskende at Planke-MC ikke tar avstand fra kriminelle mc-klubber, for Planke-MC skal jo være et familiearrangement, sier hun.

Leder Vidar Solberg i Holy Riders Østfold, en kristen mc-klubb, uttaler seg i forsiktige ordelag.
– Synes du det er greit at Hells Angels er hjertelig velkommen til Planke-MC?
– Det vil jeg ikke kommentere, men vi er en klubb som ønsker å møte alle mennesker, enten det er narkomane eller fotballpøbler. Jesus var en person som trosset en del rammer og møtte enkeltmennesker, uansett hvilken bakgrunn de hadde. Han avviste ingen, og det vil ikke vi gjøre heller, svarer Solberg.

Les også: - En av landets største MS-byer

Les også: Politiet:- Hells Angels er her

Les også:- Det er bare tull

Les også: Vurderte å s nei til Planke MC

Artikkeltags