Det skriver NRK Østfold mandag ettermiddag.

Gruppen, som har blitt opprettet etter at en hund ble funnet bundet fast til en sementblokk og dumpet fra en bru, hadde mandag morgen 170 medlemmer, før antallet var steget til over 900 få timer senere.

Kjenner paret

May Kristin Grane og Marius Evensen Larsen sier til NRK Østfold at de mener de to navngitte personene er skyldige.

– Vi kjenner vedkommende som har gjort dette, og vi har gitt dem andre alternativer. Samtidig føler vi at den straff de vil få ikke er tilstrekkelig. En bot på ti tusen kroner eller fengsel i et par måneder er ikke nok, sier de til NRK.

- Vi var villige til å hjelpe dem med å finne en ny plass til Lucas, siden vi visste at han ikke hadde det bra der han var, utdyper May Kristin Grane.

Samtidig sier de at paret som er anklaget i Facebook-gruppen kun hadde hatt hunden i omtrent én måned.

Sterke reaksjoner

Gruppen har vakt voldsomme reaksjoner blant flere av meldemmene. Blant annet skriver en person «Tror de kommer til å få real velkomst når de kommer hjem.... Nå har de mange dyreelskere imot seg.», mens en annen skriver at hun vil avlegge et besøk hos paret. I

I tillegg skriver én at han håper de skyldige får samme behandling som hunden: «Håper noen gjør det samma mot dem som dem gjorde mot hunden».

NRK Østfold skriver at de gjentatte ganger har forsøkt å komme i kontakt med damen på bildet etter at hun ble gjort oppmerksom på siden, men uten å lykkes.

Høytid for dumping

Sommeren er høytid for dumping av kjæledyr. Lørdag ble en katt funnet i en gjenteipet ekse utenfor dyrebutikken TAM på Dikeveien. Den var nære ved å bli avlivet, men ble reddet i siste liten av at Kattehuset, som allerede egentlig er fullt, kunne ta den inn. 

Søndag ble seks kattunger funnet i en pose utenfor eldresenteret på Holmen. 

Men dessverre er ikke alles skjebne like lys. Norge rystes også av et kattedrap i Hordaland, hvor en katt ble funnet dumpet i et kattebur i havet.