– Bli medlem i en mc-klubb

Hobby med ansvarMotorsykkelhobbyen førte Trygg Syversen til Outlaws, som han er sjef for i Norge. Oslo er fortsatt Outlaws hovedsete, men siden sjefen selv bor i Østfold, er det naturlig at mye av virksomheten i landet styres herfra, forklarer han. Foto: Anette Torjusen

Hobby med ansvarMotorsykkelhobbyen førte Trygg Syversen til Outlaws, som han er sjef for i Norge. Oslo er fortsatt Outlaws hovedsete, men siden sjefen selv bor i Østfold, er det naturlig at mye av virksomheten i landet styres herfra, forklarer han. Foto: Anette Torjusen

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Han var solgt da han fikk sin første tohjuling som 14-åring og var fascinert av mystikken rundt den beryktede mc-organisasjonen Outlaws. Nå er Trygg Syversen (35) fra Opsund sjefen over alle sjefer for klubben i Norge.

DEL

– Beste måte å holde seg unna kriminalitet på, er å bli med i en mc-klubb. Løfter du en finger eller tar et lite pust, vet politiet det umiddelbart, hevder 35-åringen.

God barndom

Med et stort smil og et fast håndtrykk, møter Trygg Syversen FB i naturskjønne omgivelser på Ise. Her skal klubben holde fest for rundt 100 medlemmer og venner til helgen.
– Vennskap og respekt står høyt i Outlaws, forklarer han.

Les også: To menn dømt for drapsforsøk

Les også:  – Politiet hindret sammenstøt

Se bilder: Stort galleri fra Planke-MC

Ifølge Kripos er mc-organisasjonen involvert i flere former for kriminalitet.
35-åringen har høyskoleutdanning innen informasjonsteknologi, kommer fra en friidrettsinteressert familie og har hatt en god oppvekst. Friidrettsinteressen har han beholdt, og skal prøve å kvalifisere seg til NM i kule til helgen. Men stor plass i livet hans har også motorsykkelen hatt. Mekking, kjøring og livet rundt sykkelen har slukt mye tid og gitt mye glede.

For fem år siden ble han fullverdig medlem av Outlaws. Da hadde han hatt en prøvetid på to og et halvt år. Prøvetid skal luke ut folk som ikke passer i klubben, forklarer han.

– Man må bevise at man er en ordentlig gutt og klarer å oppføre seg. Ikke minst ser vi hvordan folk oppfører seg i fylla.

Tar avstand fra narkotika

Syversen har en bred kontaktflate og har flere vennskapskretser utenom klubben.
– Vi er en eksklusiv klubb, på en måte en losje, hvor vi kan treffes uavhengig av sosial bakgrunn.

Selv brukte han lang tid på å få innpass. For det er vanskelig å få en fot innenfor. Slik skal det forbli.

At han skulle bli toppsjef, hadde han aldri trodd. Kriminalitet og narkotika tar han sterk avstand fra. Selv ble han dømt til to års fengsel for legemsbeskadigelse i 2004 av mannen som ble dømt for drapsforsøk på Hvaler i fjor. Syversen mener selv han ble dømt på feil grunnlag den gang.

– Vi vektlegger at folk tar tak i seg selv. Får seg utdannelse, jobb og familie. Det er lov å drite seg ut, men vi vil gi medlemmene tillit og bidra til at de blir trygge mennesker.

Les også: To menn dømt for drapsforsøk

Les også:  – Politiet hindret sammenstøt

Se bilder: Stort galleri fra Planke-MC

Outlaws omgir seg med mystikk, noe Syversen mener er greit.
– Du låser jo døra når du kommer hjem, smiler han.

Toppjobben fikk han på grunnlag av lederegenskaper.
– Jeg prøver å ha respekt for andre mennesker og er trygg på meg selv. Jeg er sjelden i konflikt med andre. Hvis jeg går ut av klubben, vet jeg at jeg vil være meg selv uansett. Sånn sett er ikke klubben alt, forklarer han.

Respekt har han også for politiet. Hadde det vært så mye kriminalitet og narkotika som politiet hevder, hadde han vært en rik mann, sier han.

– Vi er heller ikke i krig med noen andre klubber, verken i Norge eller i utlandet. Forholdet vårt til andre klubber er bra. Hells Angels står for noe annet enn oss, noe jeg respekter. Men noen er alltid nysgjerrige og oppsøker oss. Derfor har vi høyt vakthold.

Politiet har oversikt

Selv har han aldri vært truet på livet, men synes det er spesielt når politiet ligger over ham med helikopter når han er på restaurant. Politiet har en bedre oversikt over miljøet enn vi tror, innrømmer han.

Outlaws har mange regler. Blant annet at klubbvesten kun skal brukes når man kjører sykkel, man skal lære seg å re opp senger og diske opp med middag.

– Det er et kvalitetsstempel at du klarer å oppføre deg og være høflig. Vi holder oss unna narkotikamiljøet og stiller opp for hverandre. Er du glad i deg selv, bruker du ikke narkotika, mener han.

Toppsjefjobben betyr mye jobb og en telefon som ringer i ett.
– Det er en forferdelig ensom jobb. Blir det for mye, tar jeg meg en tur til Høysand og spiser is og bader, smiler han.

Les også: To menn dømt for drapsforsøk

Les også:  – Politiet hindret sammenstøt

Se bildegalleri: Planke-MC

Artikkeltags