Gå til sidens hovedinnhold

Ble overrasket av russen

Artikkelen er over 7 år gammel

Tøffe Theodor Åslie (7) har rørt hele Norge. Nå strømmer russekortene inn.

Folk over hele landet har de siste dagene blitt rørt av historien om Theodor Åslie (7) fra Gresvik som lider av en sjelden kreftsykdom.

Sjuåringen ble fortalt av mamma Tonje Heiberg-Storvik Åslie at han måtte på Rikshospitalet for høydosebehandling med stamcellestøtte. Det betyr flere uker i isolat på sykehuset.

Send din videohilsen til Theodor.

– Jeg fortalte ham at vi er nødt til å være på sykehuset på 17. mai. Han lurte veldig på hvordan han skulle klare å få tak i russekort, forklarer Tonje, som la ut en bønn om russekort på Facebook.

Vil du vise Theodor hvordan du hjelper ham? Bruk hashtag #HeiaTheodor på Instagram.

Startet med en status

Etter at saken ble kjent gjennom FB fredag kveld, har russ over hele landet mobilisert for å hjelpe sjuåringen med å samle russekort.

Søndag kveld kom den lokale russebussen «Candyfornia» på overraskelsesbesøk til Theodor, med favorittsangen hans dundrende ut av høyttalerne.

– Det er rørende med all støtten og omtanken som har blitt vist de siste dagene, sier Tonje.

For det som startet med en Facebook-status fredag kveld, har over helgen vokst seg til en nasjonal Theodor-aksjon.

– Helt utrolig. Mange vil komme på besøk, men vi kan ikke si ja til alle. Derfor oppfordrer jeg dem til å kontakte sitt lokale sykehus og gi russekort til barna der isteden, sier hun.

LES MER: Folk fra hele Norge vil hjelpe Theodor (7).

Fikk egen russegenser

Ada Eriksen (18) er én av jentene på russebussen som kom på overraskelsesbesøk til Theodor i Oksviken søndag ettermiddag. Hun forklarer at russ over hele landet har blitt engasjert i saken om den lille gutten.

– Vi hørte folk snakke om det over hele Tryvann i helgen. Alle vil hjelpe og alle vil samle inn masse russekort til ham.

Sammen med Nicole Leonarda (17) overrakte hun også Theodor en helt egen russegenser.

– Det er fint å se at det er så mange som engasjerer seg. Hvis man kan være med å gjøre en liten gutt glad, så gjør man selvfølgelig det, fortsetter hun.

Theodors mamma: – Jeg er så rørt at tårene triller.

Selv synes Theodor det var veldig stas å være med jentene på tur.

– Dette er kjempekult. Lurer på hva de andre i klassen min sier, smiler han.

Han kan også fortelle at han allerede har fått mange russekort til samlingen.

– Jeg har i hvert fall over 1.000 russekort, men jeg vet ikke hvor mange jeg får.

Vektere samlet inn

Og det er ikke bare i Fredrikstad russen og medmennesker har engasjert seg. Saken som ble skrevet fredag kveld er delt 28.000 ganger på Facebook, og bilder og hilsninger til Theodor kommer nå fra hele landet.

Under helgens russearrangement på Tryvann bestemte 30 vektere seg for å gjøre sitt for å lyse opp hverdagen til den kreftsyke gutten.

– 30 vektere var ute med hver sin pappeske for å samle inn russekort til Theodor. Hver eneste russ som ga bort sitt russekort skrev også en personlig hilsen, sier Maziar Gheshlagi, én av vekterne som deltok.

Tatoveringsstudio med

På ti forskjellige Shell-stasjoner i Østfold og Follo, har butikksjefene også satt opp egne bokser hvor russ som kommer innom kan donere russekort til Theodor i bytte mot en promilletest.

– Jeg ble rørt av historien da jeg leste om den, så jeg bestemte meg for å utfordre butikksjefene, forklarer Kenneth Opsahl Shell Svinesundparken.

Vil du gi russekort til Theodor? Lever dem i FBS ekspedisjon, så sender vi dem for deg.

Kommentarer til denne saken