Avsluttet påsken i skogen

En hånd å holde i: Nicoline Kullerud (3 1/2) synes det var tryggest å holde bestefar Torbjørn Kullerud (58) i hånden. begge foto: Kristin Engløkken Mainitz

En hånd å holde i: Nicoline Kullerud (3 1/2) synes det var tryggest å holde bestefar Torbjørn Kullerud (58) i hånden. begge foto: Kristin Engløkken Mainitz

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det var god stemning og strålende solskinn da barn og unge samlet seg i skogen til den årlige Påskepostjakten.

DEL

Da det mandag formiddag var klart for Påskepostjakten, som arrangeres i regi av Fredrikstad Skiklubb og Fredriksstad Blad, samlet et stort antall barn og voksne seg for å bli med.

– Det er veldig gøy

Med strålende solskinn og grader tett oppunder 20, lå alt til rette for en fantastisk dag. Det synes også Ada Louise Pereria (6) og mamma Merethe Lian.

– Jeg har aldri vært med på dette før, men det er veldig gøy. Jeg tror vi klarer å finne alle postene, sier Ada mens hun nærmest løper mot den første av totalt fem.

Like bak følger mamma med hunden Samsam i bånd.

– Hvis vi skal komme frem, er det nok best at hun leser kartet, sier Merethe og sikter til Ada.

– Og når det er så fint vær, så gjør det heller ikke noe om vi bruker litt lang tid på å komme oss frem.

–Vi må lese på kartet

To andre som også hadde tatt turen ut i finværet, var Nicoline Kullerud (3 1/2) og bestefar Torbjørn Kullerud (58). De gikk hånd i hånd fra startlinjen, men det var Nicoline som sjef over kartet.

– Det er viktig å lære ungene å like skogen. Jeg har selv løpt mye orientering i Sarpsborg og synes det er veldig hyggelig å ha med Nicoline hit, forklarer Torbjørn.

Nicoline selv var litt spent og holdt et godt tak i hånden til bestefar. Da hun så den første posten derimot, la hun på sprang.

– Vi må lese på kartet hvor vi skal, bestefar, smilte hun da første post var stemplet.

Elektronisk orientering

Løypa mot Skihytta hadde startområder ved Trollstua barnehage og ved Rolvsøyhallen, med fem poster underveis. Ved start fikk alle barna også utdelt et eget lodd som kunne resultere i premie.

I tillegg fikk de som ville prøve seg på orientering med elektronisk tidtakning, når de kom seg til Skihytta.

Artikkeltags