- Alle de åtte vil bli tatt med inn til arresten, for deretter å bli utvist fra landet, forteller Horne, som ikke vil si noe om  hvilke nasjonaliteter disse mc-folkene har.

Stor MC-fest

Etter det f-b.no kjenner til er årsaken til politiaksjonen en stor MC-fest, som skal arrangeres i nedre Glomma-regionen fredag kveld. Det skal være MC-klubben Outlaws som står bak festen, og det er ventet gjester fra hele Europa.

- Det kommer gjester fra blant annet Island, Belgia og Tyskland, sier en kilde i MC--miljøet til f-b.no.

Politiets opptreden skal ha satt sinn i kok hos MC-folket, som føler seg trakkasert.

- De nekter deltakerne adgang til landet, og sender til og med kjærestene deres hjem. Og det uten at de har gjort noe galt. De er her for å delta på en sosial samling hvor det er meningen at folk skal ha det hyggelig sammen, sier kilden til f-b.no.

Politiet bekrefter

Politiet bekrefter at de er i full gang med å aksjonere mot miljøet i håp om å få stanset festdeltakerne fra å ta del i festlighetene.

- Vi er klar over at det arrangeres et treff for MC-folk i distriktet denne helgen, og vi vil gjøre det vi må for å forebygge, sier operasjonsleder Horne, som er svært sparsommelig med opplysninger om hvilke ytterligere tiltak de vil iverksette iløpet av kvelden.

- Jeg kan ikke si noe om hvilke andre tiltak politiet gjør i helgen. Men vi følger med og vil gjøre de tiltak vi synes er nødvendig, sier Horne til f-b.no.