Askeladd planlegger nedtrapping

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

– Jeg har lyst til å gjøre andre ting. Henning Forsberg (63) skal lande det omstridte hytteprosjektet i Husebukta på Hankø og deretter vil han trappe noe ned.

DEL

Et langt liv som forretningsmann og måneder med alvorlig hjertesykdom har satt eiendomsbesitteren på Hankø på andre tanker:

Del på Facebook

Vil nyte livet

– Jeg er på bedringens vei nå, men jeg merker tempoet på en annen måte enn før. Kanskje er det på tide å benytte seg mer av de tingene man har skaffet seg gjennom årene. Seile litt mer. Bruke hestegården min i Sverige mer. Nyte livet.

Henning Forsberg er daglig leder, styreleder og styremedlem i et tyvetalls selskaper, og eier bolig- og næringseiendommer i Fredrikstad og Sarpsborg. Ivrig investor i Fredrikstad Fotbalklubb har han også vært gjennom mange år.

Men han er mest kjent som eiendomsbesitter på Hankø og som driver av Hankø Fjordhotell & Spa.
Her er han omgitt av ekslusive hytter, èn av dem kongefamiliens «Bloksberg», og det er her han har gjort karriere så det holder:

Røverkjøp

Han kjøpte sin del av Hankø, cirka 140 mål eiendom og bygninger, for 1,1 millioner kroner i 1977.
– Siden har jeg investert rundt 80 millioner kroner her ute. I dag er hotellkomplekset taksert til cirka 160 millioner kroner, pluss verdien av eiendomsarealet, sier Forsberg.

Forsberg kom til Hankø Seilerkro som restaurantsjef i 1974, ble så tilbudt direktørjobb på hotellet som han senere kjøpte.

– Jeg hadde ikke penger, tok en sjanse og lånte hele beløpet i 1977. Det var et godt kjøp, men stedet var helt rasert den gangen, og det måtte betydelige investeringer til. Hotellet var ikke isolert. Det fantes ikke parkeringsplasser. Det skulle mye til å bygge opp stedet slik det er blitt, sier Forsberg.

Strid og splid

Han leide ut driften fra 2002 til et dansk hotellselskap, men overtok selv driften igjen i 2009.

– Jeg tror et slikt sted er avhengig av å være personlig drevet for at det skal gå bra, mener Forsberg.

– Men de seneste årene har vært preget av strid og splid, knyttet til planer for bygging av 40 utleiehytter i Husebukta?
– Jeg er lei av alt bråket enkelte har skapt rundt dette prosjektet. Vi har hele tiden vært opptatt av å utvikle Hankø til en fullverdig destinasjon. I 2002 bygde vi nytt og har nå en moderne spa-avdeling tilknyttet hotellet med 100 rom.Vi har innendørs idrettshall. Tennisbaner inne og utendørs. Utendørs fotballbane. Håndballbane i full størrelse. Å fullføre prosjektet i Husebukta vil gjøre Hankø litt mer komplett.

– Blir det fullført?
– Ja, det er jeg sikker på. Prosjektet er demokratisk vedtatt og godkjent i alle offentlige instanser.

– Hvilket noen hyttenaboer like vel vil forhindre, vil de ikke lykkes?
– Nei. Jeg synes det er greit at folk protesterer, men når de har gjort det, og ikke fått gjennomslag, bør de respektere offentlige vedtak og det burde være en grense for hvor lenge protestene kan vare.

– Husebukta har aldri vært brukt som badestrand, den er et gjørmehøl, som vi vil forskjønne og bygge ut med flotte utleiehytter.

– De som protesterer mest høylydt holder til oppi skogen her og har knapt nok utsikt til denne bukten. Og de samme menneskene har kjøpt av parkeringsplassene som jeg har brukt 10 millioner på å bygge.

– Har du tapt penger på bråket?
– Ja. Negativt fokus er ikke bra for hotellvirksomhet.

Del på Facebook

Vil starte i høst

– Jeg oppfatter mye av dette som har vært striden rundt Husebukta som urettferdig, sier han.

– Hvis Fylkesmannen sier ja, hvordan blir hyttefeltet bygd?
– Det bygges i to runder og det vil koste cirka 50 millioner kroner. Vi håper å ta første spadestikk i høst, sier Forsberg.
 

Artikkeltags