– Åpner for mange muligheter

Arne Børresen får ros for det han har fått til med modelljernbanesenteret i Gamlebyen. Neste år introduserer han serveringsvogn og modelltogbutikk.

Arne Børresen får ros for det han har fått til med modelljernbanesenteret i Gamlebyen. Neste år introduserer han serveringsvogn og modelltogbutikk. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Gamlebyen Modelljernbanesenter får 300.000 i støtte fra Innovasjon Norge.

DEL

Forrige onsdag kom beskjeden Arne Børresen har ventet på. Innovasjon Norge har godkjent søknaden hans, og vil støtte Gamlebyen Modelljernbanesenter med 300.000 kroner pr. år i 2014 og 2015.

– Utrolig morsomt! Vi har kommet gjennom nåløyet, og dette åpner for mange muligheter her, sier en strålende fornøyd Børresen.

 

Skal brukes på markedsføring

Midlene kan ikke benyttes i driften av senteret, men skal brukes på markedsføring og produktutvikling.

– Vi har brukt få krefter på markedsføring så langt, og vi har vel fløtet litt på all medieoppmerksomheten vi har fått. Men nå er det tid for å få ut budskapet vårt, mener modelljernbanesenterets ildsjel.

Børresen kan se tilbake på et nytt godt år, med en jevn strøm av gjester til modelljernbanesenteret.

– Det ruller på med folk hver eneste helg, og vi merker at stadig flere finner oss. De kommer fra Bergen i vest til Stockholm i øst, sier modelltogentusiasten.

LES OGSÅ: Børresen mistet jobben og doblet inntekten

– Står respekt av det han har fått til

Både tidligere NSB-sjef Osmund Ueland og Maya Nielsen i Opplev Fredrikstad har vært pådrivene for modelljernbanesenteret i søknaden til Innovasjon Norge.

– Børresen har gjort en flott jobb, og han har brukt egne penger til å få til det han har gjort. Denne støtten blir fantastisk for både ham og senteret, sier Ueland.

– Han har brukt alle ressurser på å få senteret opp og stå. Disse midlene vil tilføye den mer profesjonelle delen, sier Nielsen.

Både Ueland og Nielsen berømmer Børresen for det han har bygd opp i Gamlebyen.

– Det står utrolig respekt av det han har fått til, sier de samstemt.

LES OGSÅ: Gjør stas på «stasjonsmesteren»

Nye prosjekter på gang

Nå jobber Børresen for å forbedre tilbudet, og lover flere nye utvidelser i 2014.

– Vi har stadig nye prosjekter på gang. Nå jobber vi med å få reist en togvogn fra 1928 i fullskala, og håper å få innviet den neste sommer, forteller han.

Antikviteten skal ifølge Børresen fungere som serveringsvogn for gjestene. I tillegg tar han sikte mot å åpne et butikklokale, der gjester kan investere i sine egne modelltog.

LES OGSÅ: I september åpnet Børresen stasjonscafé

Artikkeltags