Anders Helgesen omkom etter MC-ulykke på Hvalerveien

Anders Helgesen vil bli hedret av Sparta-fansen under torsdagens kamp mellom Stjernen og Sparta.

Anders Helgesen vil bli hedret av Sparta-fansen under torsdagens kamp mellom Stjernen og Sparta. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

– Tragisk. En trofast Stjernen-profil er borte, sier Teddy Madsen etter sjokkmeldingen om at 30 år gamle Anders Helgesen søndag omkom etter en MC-ulykke på Hvalerveien.

DEL

– Dette er en sjokkmelding for oss alle, sier Madsen, som er daglig leder i Stjernen Hockey Elite.

– Anders var en trofast Stjernen-gutt og en lojal klubbspiller. Dette er tragisk på alle måter, føyer han til.

Også Stjernen-veteran Jan G. Lund er i sjokk etter nyheten om ulykken.

– Anders har vært en av de mest solide klubbspillerne vi har hatt det siste tiåret, sier Lund, som kjente Helgesen godt.

– Han har gått gradene fra ungdomslag til A-laget. I tillegg fikk han flere kamper med det norske flagget på brystet. En hyggelig og godt likt gutt, som alltid var lojal overfor det som ble valgt at systemer og backpar, sier han.

Helgesen la opp for godt etter 2009- sesongen, etter ti sesonger i A-lagsdrakten - alltid med nummer tre på ryggen.

Singelulykke

Det var en bilist som natt til søndag klokken 03.10 meldte fra om ulykken som skjedde på Hvalerveien/RV 108 på Kjøkøy, mellom Puttesundbrua og den gamle bomstasjonen.

– Rapportene fra ulykkesstedet tyder på at motorsykkelen har truffet autovernet, sier operasjonsleder Lars Stenrød ved Østfold politidistrikt, og legger til at det dreier seg om en singelulykke:

– Ingen andre kjøretøy var involvert, så langt vi vet.

Helgesen ble sendt direkte til Ullevål sykehus med luftambulanse. Søndag morgen ved åtte-tiden kom meldingen fra sykehuset: Livet hans sto ikke til å redde.

Operasjonsleder Stenrød opplyser til f-b.no søndag ettermiddag at pårørende er varslet. Saken vil bli etterforsket videre med blant annet vitneavhør.

– Det finnes bare én #3

Søndag kveld hadde bortimot ett hundre kondolanser kommet inn til f-b.nos protokoll.

En av dem kommer fra Radio Fredrikstads mangeårige radioreporter som et utall ganger har sett Anders Helgesen både på og utenfor isen:

– Det finnes bare én #3

Takk for all glede du har gitt oss både på og utenfor isen. En klubblegende og et forbilde som ville alltid være en del av klubben selv om du nå er blitt borte. Jeg glemmer aldri hvor glad jeg ble da jeg fikk vite at jeg fikk deg som nabo. Takk for at jeg fikk være din venn. Du vil aldri bli glemt. Hvil i fred Anders. Dypeste kondolanse sendes til familie!

Hvil i fred

Hvil i fred Anders. Takk for de årene jeg fikk være din backpartner. Du er den personen som fikk alle i godt humør,både på isen og utenfor. Du kommer til og være dypt savnet. Kondolerer til Nina og resten av familien

Christoffer Westreng, 26 år

Her kan du sende en siste hilsen til Anders Helgesen, samt lese hva andre har sendt

Artikkeltags