Alexanders første møte

Alexander Ski Aasberg tok plass i oppvekst og kontrollutvalgets møte på herredshuset i Karlshus. Han satt seg mellom Jan Helge Aker (til v.) fra KrF og Jon Inge Skårdal fra Høyre.

Alexander Ski Aasberg tok plass i oppvekst og kontrollutvalgets møte på herredshuset i Karlshus. Han satt seg mellom Jan Helge Aker (til v.) fra KrF og Jon Inge Skårdal fra Høyre. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det er mange år siden interessen omkring et møte i oppvekst og kulturutvalget i Råde har vært større enn i går.

DEL

Årsaken var selvsagt at 15-år gamle Alexander Ski Aasberg debuterte som kommunepolitiker.

Han stilte som vararepresentant for Venstre og tok scenevant plass mellom Kristelig Folkepartis Jan Helge Aker og Høyres Jon Inge Skårdal.

Norges yngste

Alexander Ski Aasberg er trolig Norges yngste aktive politiker og har kommet inn i oppvekst og kulturutvalget (OK-utvalget) på grunn av rokkeringene i Venstre etter at Christian Holstad Lilleng nå skal flytte til Haram kommune utenfor Ålesund.

En av de viktigste sakene som utvalget behandlet i går var spørsmålet om Råde kommune har rom for å ta imot ytterligere fem flyktninger i inneværende år. Innstillingen går ut på at Råde må si nei til dette på grunn av mangel på passende boliger.

Manglende integrering

Alexander Ski Aasberg benyttet anledningen til å peke på den manglende integreringen av flyktningeelever i Råde-skolen.
– Dersom man skal ta inn flere så må oppfølgingen av elever i skolen bli mye bedre, sa den unge representanten som fikk delvis medhold fra rektor Jane Short Aurlien på Karlshus skole om at det er utfordringer i integreringen.

– Mange av barna har ikke gått på skole og har ingen kultur for skolegang, sa hun.
Utvalget sa nei til å ta imot flere flyktninger for 2012 og 2013.

Artikkeltags