Gå til sidens hovedinnhold

Aftenposten anker dommen i Morgan-saken

Artikkelen er over 6 år gammel

Aftenposten har valgt å anke lagmannsrettens dom der avisen ble dømt for ærekrenkelse mot Morgan Andersen.

Det bekrefter avisens advokat, Jon Wessel-Aas, overfor Fredriksstad Blad.

– Ja, dommen vil bli anket. Anken vil først og fremst dreie seg om lagmannsrettens rettsanvendelse med hensyn til det som etter Aftenpostens syn er feilaktig vektlegging av en samlet vurdering av avisens dekning av saken i løpet av det aktuelle nyhetsdøgnet, skriver Wessel-Aas i en tekstmelding til f-b.no.

Aftenpostens advokat hadde ikke tid til å besvare Fredriksstad Blads henvendelse utover tekstmeldingen.

LES OGSÅ: Aftenposten dømt for ærekrenkelse

Ny runde i retten

Dermed vil trolig saken ende i høyesterett, etter at Aftenposten først vant i tingretten, men tapte ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

Avisen ble dømt til å betale Andersen 100.000 kroner i oppreisning, samt 500.000 kroner i saksomkostninger.

Det er Aftenpostens artikkel "Ny millionutbetaling granskes" som er kjernen i rettssaken. I artikkelen som sto på trykk 14. desember 2011, hevdet avisen at Andersen sto bak en mistenkelig avtale rundt spilleren Abgar Barsom. Avtalen minnet mye om den mye omtalte Piiroja-avtalen.

Andersen har hele tiden hevdet at han ikke har hatt noe med den mistenkelige avtalen å gjøre, og at han var sykemeldt på den tiden da avtalen ble inngått.

LES OGSÅ: Krever 3,8 mill. erstatning

– Som ventet

Morgan Andersen er ikke overrasket over at avisen anker dommen fra lagmannsretten.

– Dette har jeg vært forberedt på, og jeg gleder meg til å møte Aftenposten i en ny runde. Jeg er klar til å kjøre denne saken videre, sier han.

– Du skulle ikke helst sett at dette var over nå?

– Jeg skulle gjerne lagt denne saken bak meg, men jeg har hele tiden sagt at jeg skal ta denne kampen. Aftenposten har skrevet en artikkel med en rekke usanne påstander, og jeg føler meg trygg på at vi kommer til å vinne frem også i høyesterett, sier han.

Andersen sier at han hele tiden har vært forberedt på at saken kan ende i Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg.

– Aftenposten har ikke ønsket å beklage artikkelen overfor meg. Med deres ressurser kan dette fort ende i Strasbourg, sier han.
 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.