Arne Børresen og de andre entusiastene ved Gamlebyen modelljernbanesenter kan se tilbake på en sommer med besøkstall som kan få de fleste turistattraksjoner og kulturoperatører til å grine av misunnelse:

5100 mennesker var innom i juni
11.300 mennesker kom i juli
5.800 besøkte senteret i august

600.000 kroner

Det blir 22.200 besøkende i løpet av sommeren og en omsetning på nesten 600.000 kroner.

Det er helt overveldende. Vi er stolte og henrykte over det vi får til. Det var jo i utgangspunktet aldri snakk om å lage noe budsjett på antall publikummere. Målet sånn sett var bare å holde banken på avstand og kunne betjene gjelden, sier Børresen.

Les også: Jernbanesex i Gamlebyen

Han kan opplyse at banken med slike tall definitivt er på trygg avstand, iallfall i purre-for-å-drive-inn-gjeld-sammenheng.
Men vi blir ikke rike på dette, altså, sier Børresen, som opplyser at pengene som ikke går til avlønning av de tre som står på lønningslisten, går direkte tilbake til senteret i form av nye investeringer.

TV-snutt ga eksplosjon

Børresen hadde ikke fjorårstallene for hånden da f-b.no snakket med ham, men er ikke i tvil om at besøkstallet er langt, langt høyere enn i fjor. Han mener at det skjedde noe etter at NRK brukte ti minutter på modelljernbanesenteret i mars i år.

- Å få ti minutter på NRK riksdekkende var fantastisk. Etter det kom det folk fra sør i Norge og langt bortover i Sverige. Og Värmlandstidningen kom og brukte tre sider, sier Børresen.

Han kan fortelle at mange av de besøkende er barnehager, skoleklasser, SFO-grupper, foreninger og bedrifter.