200 protesterte mot å flytte til Fredrikstad

SamletAksjonen for å bevare akuttmottaket ved Moss Sykehus lover å øke innsatsen mot den planlagte flyttingen til Fredrikstad. Så langt er det samlet inn 2000 underskrifter. Foto: André Lia

SamletAksjonen for å bevare akuttmottaket ved Moss Sykehus lover å øke innsatsen mot den planlagte flyttingen til Fredrikstad. Så langt er det samlet inn 2000 underskrifter. Foto: André Lia

Artikkelen er over 7 år gammel

200 gikk i fakkeltog i Moss i går kveld. 2000 har skrevet under på protestlister. Nå tror aksjonistene på at det skal være mulig å beholde akuttmottaket ved Moss Sykehus.

DEL

– Dersom akuttmottaket flyttes fra Moss til Fredrikstad er det ensbetydende med lange ventelister, korridorpasienter og kaos, sier Hilde Henriksen, som i 29 år har vært legesekretær og som nå er en av frontfigurene i aksjonen for å bevare akuttmottaket ved sykehuset i Moss.

Fem år

Aksjonistene er ikke imot byggingen er det nye Østfold-sykehuset på Kalnes. Striden står om overføring av akuttberedskapen til Fredrikstad fram til Kalnes sykehus står klart, noe som skjer først i 2016.
– Vi snakker altså om fem år hvor pasientene får et vesentlig dårligere tilbud enn i dag. Det kan vi ikke akseptere, og det var da heller ikke det som ble sagt i fjor. Da ble vi lovet at det skulle det være full medisinsk beredskap i Moss, sier Hilde Henriksen som legger til at oppslutningen om kravet om nei til flytting, stadig vinner oppslutning.

Reaksjoner

– Folk har ikke vært klar over at det skal skje. Når de får vite det, reagerer alle veldig sterkt, sier hun.
Sunniva Christiansen har fem års fartstid som akuttsykepleier i Moss.
– I Fredrikstad har man ikke lagt til rette for det trykket som nå kommer fra Moss. Det er veldig viktig at folk i Moss kan komme til sitt eget sykehus og først bli stabilisert der når noe skjer. Det må vi slåss for. Jeg er bekymret for trafikken og beleggenheten i Fredrikstad. Jeg tror det blir det rene kaos.

Mars 2012

Det er fra mars neste år at akuttberedskapen i Moss etter de siste vedtakene skal bygges ned. Det betyr at aksjonistene har tid på seg til å skape en enda større opinion mot flytting.
I går stilte den nye borgerlige politiske ledelsen i Moss seg solidarisk med aksjonistene med kommende ordfører Tage Pettersen (H) i spissen.
Arbeiderpartiets folk har derimot applaudert flyttingen. Det forhindret ikke Aps Erik Roth Nilsen på stille i toget.
– For meg er dette er personlig sak. Jeg har selv erfart hvor dårlig forholdene er i Fredrikstad, sa Erik Roth Nilsen.

Artikkeltags