Foran rundt 200 fagorganiserte startet LO-lederen sin appell med å sitere William Gulbrandsen, (Fagforbundets leder), som en gang uttrykte:
Husk: Det er gatas parlament som gjelder.
– Denne samlingen her i dag er gatas parlament, understreket Gundersen mens politikerne passerte på vei inn i bystyresalen.

Se flere bilder her


Alvorlig situasjon


I går skulle blant annet bystyret ta stilling til fremtidens trafikkpakke for Fredrikstad og de dramatiske kuttene i kommuneøkonomien. Og meldingene var klare fra LO som hadde konsentrert seg om tre punkter:
– Vi krever at bystyret tar ansvar for næring og samferdsel i Fredrikstad-distriktet
– Nei til privatisering
– En anstendig økonomisk politikk.

– Fredrikstad har havnet i en meget alvorlig økonomisk situasjon. Derfor er det helt nødvendig å si ifra, fortsatte Tore Leif Gundersen.
– Når budsjettet sprekker, sender man ansvaret ut til ledelsen i de forskjellige seksjonene med klar melding om å få budsjettet i balanse, la ha til.


Må ta beslutninger


Når det gjelder den etter hvert så mye omtalte trafikkpakken som er lagt frem, mente LO-lederen at Fredrikstad ligger mange år etter i utviklingen av en effektiv infrastruktur.
– Vi er vel alle imot bompenger, men vi må innse at skal vi få til en smidigere trafikkavvikling og en konkurransedyktig by, må vi ta noen beslutninger, mente Gundersen.
Umiddelbart før gårsdagens bystyremøte startet ga LO-lederen uttrykk for stor tilfredshet angående oppmøtet fra de fagorganiserte.
– Dette viser et kjempeengasjement. At LO og fagbevegelsen samler seg til en slik markering har jeg ikke opplevd i moderne tid, påpekte Tore Leif Gundersen overfor Fredriksstad Blad.

Les også: Krisemøte i Fredrikstad kommune

Les også: Sa ikke ja til et eneste spareforslag

Les også: Rådmannens sjokkliste