17 personer til sykehus

Både politi, ambulansepersonell og brannvesen var samlet utenfor legevakta i Sarpsborg sentrum.

Både politi, ambulansepersonell og brannvesen var samlet utenfor legevakta i Sarpsborg sentrum. Foto:

Av og
Artikkelen er over 6 år gammel

17 personer blir kjørt til sykehuset i Fredrikstad etter at legevakten i Sarpsborg ble evakuert lørdag. En person hadde ankommet med det som man fryket var syre- eller gass-skader og flere som befant seg på stedet følte fysisk ubehag.

DEL

To politipatruljer, personell fra fem ambulanser, to brannbiler og et ambulansehelikopter bisto lørdag ettermiddag legevakta i Sarpsborg i det man først trodde kunne være en alvorlig syre- eller gasskade på en person.

- De første meldingene gikk på at det kunne være en syre- eller gasskadet person. Personer, både ansatte og folk for øvrig på legevakta fikk pusteproblemer, og da tenkte jo vi vårt, at det kunne være en syreproblematikk, sier Ingar Signebøen, som er operasjonsleder ved politiet i Østfold, til Sarpsborg Arbeiderblad.

Les også: Fikk spesialhjelp fra Oslo for å undersøke amulansene etter uhellet

- Ingen er alvorlige skadet, og alle var bevissthet hele tiden, fortsetter Signebøen.

Røykdykkere ble sendt inn på legevakta for å undersøke nøyere. Politiet tror nå at det er pepperspray som er årsaken til det hele.

- Vi er ikke 100 prosent sikre, men vi har en sterk mistanke om at det er en type pepperspray som har blitt brukt mot den fornærmede.

Evakuerte 17 personer

Rundt klokka 12.45 ble 17 personer ble evakuert fra legevakta og over til Sarpsborg politistasjon. Alle ble derfra fraktet i drosje til sykehuset i Fredrikstad.

- De 17 som da er på legevakta ble evakuert ut i frisk luft og videre til politistasjonen. Vi måtte få de bort fra det vi trodde var smittekilden, sier Signebøen.

- Nå er de fraktet til sykehuset i Fredrikstad. Det er jo gjerne en grunn til at folk er på legevakta, så nå får de i stedet hjelp og oppfølging i Fredrikstad, utdyper operasjonslederen.

Etterlyser person og blå Ford

Politiet ønsker nå tips fra folk der ute etter en person som angivelig skal ha sprayet ned personen som gikk inn på legevakta.

- Vi er interessert i opplysninger om en blå stasjonsvogn av typen Ford. Vedkommende i bilen skal ha sprayet i fornærmede.

Selve sprayhendelsen skjedde i lyskrysset nærmest Petersson fabrikker.

- Personen som spray og satt i bilen skal være mellom 25-30 år, ha hvit genser og være av utenlandsk opprinnelse.

- Vedkommende må gjerne ta kontakt med politiet selv. Det vil gjøre det hele mye enklere for oss, og vi vil få klarhet i hva slags type spray som er benyttet, sier Signebøen.

Klokka 18.30 kan politiet fortelle at det ennå ikke er dukket opp noen gjerningsmann.

- Ingen nye opplysninger i forhold til hva som er brukt av spray. Ingen er pågrepet i saken, skriver de på Twitter.

Helikopter ankom

Rundt klokka 13.30 gikk et helikopter fra redningstjenesten ned for landing på sirkustomta. En lege ble plukket opp av en akuttbil, som kjørte med blålys i retning sentrum.

13.45 forlot helikopteret sirkustomta.

- Det var snakk om å frakte en anestesilege til Sarpsborg. Det var kun transport av lege, og ikke pasient, opplyser Mads Opsahl ved Sykehuset Østfold til SA.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken