Det var NRK Østfold som omtalte saken først.

For mobilbrukere, se video her.

Aasen, kanskje bedre kjent under sitt alias «Art Ranger», har en lang forhistorie med rumenerne på plassen han har fått lov av kommunen å bruke, mellom Byens Marker og industriområdet på Øra: Bor i russisk militærbil på fire mål gratis tomt

Her er noen av sakene f-b.no har skrevet om Ingar Aasen og rumenerne de siste årene:

– Jeg ga tiggerne ly fra teltkulden - – De liker å leve som rotterBer om hjertevarme

Her kan du bli bedre kjent med Ingar Aasen:

 

Tirsdag fikk Aasens naboer, en gruppe rumenere, drastisk redusert sine overnattingsmuligheter etter at mannskaper fra Borg Havn fraktet bort ni campingvogner som stod på det interkommunale havneselskapets grunn.

Ni av ti campingvogner malt opp i småbiter

– Mange kom i natt og enda flere kommer antakelig i morgen. De hadde ti vogner her. Nå har de én igjen - og det er kaldere enn på lenge. Hvor skal de gjøre av seg? spør Aasen, som fortviler over at campingvognene ikke kun er fjernet, men destruert.

Havnedirektør Tore Lundestad i Borg Havn bekrefter at ni campingvogner i dag ble fjernet.

– Ramponerte og ubeboelige

– Vi skal bruke grunnen. Vognene stod tomme over jul og nyttår og var sterkt preget av hærverk og langt fra beboelige, sier Lundestad, som ikke hadde regnet med at et stor gruppe rumenere ( se video) kom tilbake til Øra i løpet av det siste døgnet.

 

– Vi fryktet konfrontasjon og ba om assistanse fra politiet. Det gikk stille og rolig for seg og rumenerne som var til stede fikk tømme vognene for det de ville ha. Ingen vedkjente seg eierskap til vognene av de som var til stede, men i forståelse med Ingar Aasen lot vi én campingvogn være igjen.

– Vognene ble destruert og malt opp. Politiet uttaler til NRK Østfold at man har rett til å fjerne hensatt gods på egen eiendom, men ikke til å ødelegge andres eiendom?

Ingen erstatning

– At vognene ble destruert allerede i dag, skyldes en misforståelse, som jeg tar ansvaret for. Disse vognene, i likhet med båtvrak som vi tidligere har samlet inn, skulle stå en stund før de ble destruert. Nå ble de destruert og malt opp med én gang.

– Kommer Borg Havn til å bøte på dette?

– Nei, disse vognene har ingen verdi, bilder vi tok i dag viser at de var ikke beboelige. Dører og vinduer manglet. Verdien var negativ. Det er kun utgifter for oss. Onsdag betaler vi et firma for å rydde opp der hvor vognene stod. Trolig er det ytterligere tonnevis med avfall som må samles inn og fraktes bort. Vi bekoster alt. De som bodde her i høst skal vel være glad for at de ikke må betale regningen - det ser ut som en svinesti der, sier Lundestad og mener «storsamfunnet» må finne en annen løsning på bosituasjonen til rumenerne på Øra enn dagens:

– Dette handler ikke om at noen sitter i sentrum og tigger. Vi ser en annen side. Slik situasjonen er nå, hvor vi og andre bedrifter på Øra opplever forsøpling på egen grunn, stadige innbrudd, hærverk og stigende utgifter til vakthold, havner regningen hos oss.

VIDEO: Se tyvenes farlige lek med store maskiner

Søppel-tyvene hos Østfold Gjenvinning AS er hver dag i konflikt med store anleggsmaskiner, og de ansatte frykter at liv skal gå tapt.