Gå til sidens hovedinnhold

Ny sending til Latvia

Artikkelen er over 20 år gammel

En hel buss er blant gavene når lokale Røde Kors-foreninger drar til Latvia for å hjelpe.

27. september setter Røde Kors-mannskaper fra Gressvik, Fredrikstad og Råde nok en gang kursen for Latvia med fullastet buss.
Det er åttende gangen på to år at de tre foreningene samler sammen hjelp til den lille fattige landsbyen Vaive. Denne gangen skal Røde Kors-folket levere fra seg buss nummer to til innbyggerne, og inni bussen er det varer for rundt 250.000 kroner, anslår primus motor Emil Bjercke.

Sengetøy og stereo

Blant annet kommer gammelt sengetøy fra eldresenteret på Leie til nytte igjen i Latvia. Et musikkanlegg til den lokale skolen er også kjøpt inn.
– I tillegg har vi med oss varme klær, sykeutstyr, sykesenger, rullator og mye annet. Folk har vært veldig snille og hjelpsomme, sier Bjercke og sender en varm tanke til alle privatpersoner og bedrifter som har stilt opp med utstyr og penger.
Han skal, som tidligere, selv være med på turen, og kan forsikre at utstyret kommer frem til folk som virkelig trenger det.

– Veldig fattige

– Det er et veldig fattig folk. Mange av husene der nede, hadde det neppe vært tillatt å holde griser i her hjemme, sier Bjercke, som kan fortelle at skolen Vaive har fått installert dusjer takket være Røde Kors-foreningene. Dermed er skolebarna sikret en dusj en gang i blant - det er nemlig dårlig med slikt utstyr i mange av hjemmene.
Det er for øvrig ennå ikke for sent for dem som vil være med og hjelpe: Førstkommende lørdag tar Røde Kors-folkene oppstilling på Gresvik Torv for å skaffe inntekter til selve reisen nedover.

Kommentarer til denne saken