Ny runde for Natalie

Ikke over.Natalie Eriksen.
Foto: Trond Thorvaldsen

Ikke over.Natalie Eriksen. Foto: Trond Thorvaldsen

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Den såkalte Natalie-saken er ikke over. Fredrikstad kommune anker til Likestillings- og diskrimineringsnemda.

DEL

– Anken er sendt, og det var et enstemmig vedtak i administrasjonsutvalget, sier leder Arne Øren til Fredriksstad Blad.
Ombudet for likestilling og diskriminering (LDO) fant at Natalie Eriksen (21) ble diskriminert av Fredrikstad kommune i fjor sommer, da hun ikke fikk fortsette i jobben sin i hjemmetjenesten.

Fakta på bordet

Eriksen klaget inn Fredrikstad kommune i fjor sommer da hun ikke fikk fortsette arbeidet i Åpen Omsorg. Hun mente årsaken var at hun hadde stått frem på NRK Dagsrevyen og fortalt om hvordan hun slet psykisk i ungdomsårene.
– Vi vil ikke gjøre dette verre for Natalie, men det er viktig å få frem alle fakta i saken, sier Øren.
Han mener det er utdypende momenter som nemda må ta stilling til. Og han understreker at Eriksen aldri var ansatt i Fredrikstad kommune.
– Hun var i et engasjement på prøve. Det er fakta rundt den vurderingen som er viktig. Hun fikk ikke fortsette, men det hadde ingenting å gjøre med at hun stod frem på TV. Det var en tilfelighet. Det var altså ingen oppsigelse, sier Øren.

Lei seg

Fredriksstad Blad kom ikke i kontakt med Natalie Eriksen søndag, men til mentalhelse.no sier hun at anken har vært vanskelig å takle.
– Da jeg mottok og leste gjennom klagen fra Fredrikstad kommune, var det lagt ved uttalelser fra andre ansatte i Åpen Omsorg. Jeg ble først veldig lei meg. Jeg fikk mest lyst til å droppe hele saken, men jeg kan ikke. Den forstyrrer meg i skolearbeidet og har ført til at jeg ikke søker andre jobber så lenge dette pågår, sier Eriksen.

Artikkeltags