«Ny» før sommeren

Av
Artikkelen er over 17 år gammel

Puttesund bro har vært et problembarn lenge, men nå skal den endelig bli som ny igjen – for opp til 18 millioner kroner.

DEL

Den gamle spennbroen fra 1971 er en vakker konstruksjon, men har vært en hodepine for veimyndighetene i flere år. Bronebbene i betong er grasiøst lange, men tunge. De holdes ikke oppe av annet en stålvaiere i veibanen og brosidene, og det har ført til at broen har sunket om lag 40 centimeter på midten.

Annerledes bro

Ulike løsninger på problemet har blitt vurdert og nå er det bestemt at broformen skal endres radikalt. To ståltårn, 40 meter høye, med bånd ned til sidene, skal forvandle spennbroen til en skråstagbro.
– Arbeidene vil settes i gang umiddelbart. Og de skal være ferdig før sommeren, opplyser Håkon Aurlien, informasjonsleder hos Statens Vegvesen.

Går utover veiprosjekt

Han opplyser at det har kommet inn tre anbud på det forestående broarbeidet. Det billigste er på 14,5 millioner kroner. Det dyreste på 18 millioner.
Ombyggingen av Puttesund bro er med andre ord verdt «mange underganger, gang- og sykkelveier», men Håkon Aurlien konstaterer at pengene tas fra planlagte veiomlegginger.
– Vi kan ikke vente lenger, fastslår talsmannen for Statens Vegvesen.

Artikkeltags