Bandidos-medlem godtok bot for trusler mot NRK-journalist

Truende ord: Bandidos-medlemmet var siktet for å ha truet en NRK-journalist under en politirazzia. Arkivfoto: Geir A. Carlsson

Truende ord: Bandidos-medlemmet var siktet for å ha truet en NRK-journalist under en politirazzia. Arkivfoto: Geir A. Carlsson

Artikkelen er over 3 år gammel

Bandidos-medlemmet har godtatt å betale en bot på 13.000 for truslene mot NRK-journalisten.

DEL

Saken skulle egentlig opp i Fredrikstad tingrett torsdag, men innen den tid hadde altså den tiltalte gått med på å betale en bot på 13.000 kroner, det informerte både den tiltalte og hans advokat om til Fredriksstad Blad.

Ifølge tiltalen oppsøkte Bandidos-medlemmet journalisten. Han tok deretter bilder av både journalisten og seg selv, før han tok registreringsnummeret på bilen han kjørte.

Deretter skal han ha sagt følgende: 

«Du skal være jævlig forsiktig», «Nå vet jeg hvem du er» og «Dere i pressen går altfor langt», eller noe lignende. Hendelsen skal ha skjedd i fjor sommer under en politirazzia i Bandidos sine lokaler.

Mannen var tiltalt etter straffelovens paragraf 253 «for i ord eller handling å ha truet med straffbar atferd under slike omstendigheter at trusselen var egnet til å fremkalle alvorlig frykt». Mannen ble først ilagt et forelegg på 13.000 kroner, men vedtok ikke forelegget, det har han altså gjort nå før saken kom opp i retten.

– Dette er et greit utfall for oss og som står i tråd med at vi valgte å anmelde det, sier sjefredaktør i NRK Østfold, Grete Ruud. Hun har tidligere uttalt at det er en prinsippsak for dem å anmelde trusler.

Artikkeltags