– Det synes vi er veldig hyggelig. Det er en ekstra motivasjon i hverdagen, sier Richard Granskogli, daglig leder i Energiverket.

Omsetning på 22 millioner

Firmaet som holder til i Råde, har fått prisen «Mest salg i 2016» i konsernet NIBE. NIBE er ifølge hjemmesiden Nordens største fabrikant av varmeløsninger for bolig.

Konsernet er også blant Europas ledende produsenter av varmepumper, og i Norge er forhandlerne spredt over hele landet.

Energiverket er ett av ti firmaer som selger og installerer NIBE-produktene i Østfold og Follo. I 2015 var omsetningen på over 22 millioner kroner, en kraftig økning fra 5,5 millioner i 2011.

Energiverket ble etablert i 2010. Overskuddet i 2015 var nesten to millioner kroner og det høyeste siden oppstarten. Firmaet har nå 13 ansatte, men er i ferd med å ansette flere.

Råde er god beliggenhet

I tillegg til ulike varmepumper har Energiverket også løsninger for solenergi.

– Vi er i stadig vekst. Vi merker størst trykk på utskifting av oljefyr og varmeløsninger for nye boliger og næringsbygg, forklarer Granskogli.

I en pressemelding fremholder han at varmepumpemarkedet bare vil øke i årene som kommer, blant annet fordi alle oljefyrer skal fjernes innen 2020.

– Vi gjør nok endel riktig; vi har gode folk med mye kompetanse på det vi driver med. Vi kjenner bransen godt, sier han til FB.

– Er det en fordel eller ulempe for dere å ligge i Råde?

– Jeg tror det er en kjempefordel. Vi selger til Østfold og Follo og har kort vei til overalt. Men det er vel i Fredrikstad vi har installert flest anlegg, svarer Granskogli.