Top Toy er solgt til konkursselskapet Bjarøy

KONKURS: Leketøysgiganten Toys R Us har slitt lenge. Fredag ble selskapet Top-Toy, som eier Toys R Us og BR-leker erklært konkurs.

KONKURS: Leketøysgiganten Toys R Us har slitt lenge. Fredag ble selskapet Top-Toy, som eier Toys R Us og BR-leker erklært konkurs. Foto:

Top-Toy Norge, som består av kjedene Toys'R'Us og BR Leker, er solgt til konkursselskapet Bjarøy AS, som vil dele opp og videreselge giganten.

DEL

(Nettavisen) Saken oppdateres.

Det konkursrammede leketøysgiganten Top Toy Norge er solgt til konkursselskapet Bjarøy as.

Det bekrefter Thomas Piro, bobestyrer i selskapet, til Nettavisen.

Bjarøy jobber med å dele opp selskapet og selge det videre til andre aktører.

–Vi driver innenfor konkurs og har kjøpt dette her. Målet er å forsøke å videreføre så mange butikker som mulig og så er det ulike aktører i bransjen som er villig til å se på det, sier daglig leder Hans-Petter Bjarø i Bjarøy Gruppen til Nettavisen Økonomi.

Han forteller at åtte butikker allerede er solgt til Extra leker.

-Dette er Toys“R”Us butikker som blir omprofilert til Extra Leker. Målet er å videreføre flest mulig butikker, fortsetter han.

– Har dere noen planer om nedlegging av butikker?

–Vi skal jobbe de to neste døgnene med å forsøke å finne noen som kan videreføre mest mulig og så får vi ta en oppsummering når vi er ferdig med den prosessen, fortsetter daglig leder Hans-Petter Bjarøy.

Han ønsker ikke å si noe om hvor mye de måtte ut med.

Med andre ord er det fortsatt usikkerhet rundt skjebnen til de 700 arbeidsplasser og 56 butikkene hos giganten. Det er svært usikkert om merkevaren består.

Top-Toy Norge gikk konkurs i forrige uke, i etterkant av at det danske morselskapet meldte oppbud i romjulen.

Da hadde de danske bestyrer over lang tid jobbet for å selge selskapet som en helhet.

Artikkeltags