[Nettavisen:] Mega kutter lørdag prisen på smågodt til 30 kroner kiloen, mot normalt 149 kroner kiloen. Så billig har ingen dagligvarekjede solgt smågodt siden den store priskrigen påsken 2016.

I 2016 alle lavpriskjedene smågodt til 29 kroner kiloen.

Priskuttet kommer i sammenheng med at Mega denne uken feirer 30 år som kjede.

– Vi skal ha fantastiske tilbud som en del av feiringen av at vi er 30 år. Vi jobber planmessig med kampanjer over lang tid, sier Daniel Kyrre Pedersen, kjededirektør i Coop Mega, til Nettavisen.

LES OGSÅ: Det går unna på Mills-fabrikken: Lager 39.000 tonn kaviar, majones og margarin i året

Vil ikke starte priskrig

Han understreker at han ikke har noen planer om å starte en priskrig på smågodt, slik man har sett ved en rekke tilfeller tidligere. Tilbudet kommer imidlertid farlig nærme Halloween, en av markeringene der prisene på smågodt vanligvis faller.

Billigvarekjeden Europris satt denne uken ned smågodtprisen til 79 kroner kiloen i anledning Halloween. De tre store lavpriskjedene, Kiwi, Rema 1000 og Extra, har så langt ikke kuttet prisene ennå.

– Vi ønsker ikke normalt å bruke smågodt som et lokkemiddel og vi har ikke bare rettet oss inn etter ting som er usunt. Men samtidig, er det fest, så er det fest, og folk må kunne unne seg litt bursdagsgodt, sier Pedersen.

– Frykter du at konkurrentene kan ta etter deg?

– Alle konkurrenter er velkomne til å være med å feire 30-årsdagen til Coop Mega, sier Pedersen.

Matcher ikke

Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi, sier at de ikke har noen planer om å følge Mega i denne omgang.

– Vi gir oss aldri på pris og sjekker prisene til våre lavpriskonkurrenter hele tiden. Men dette er et dagstilbud fra en supermarkedskjede, så vi har ingen planer om å følge med på det, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi, til Nettavisen.

Hun kan ikke si om vi kan vente en priskrig inn mot halloween.

– Det får tiden vise. Vi er mer opptatt av å presse prisen ned på sunne varer, men vi slåss for å være billigst på alt, sier hun.

Heller ikke Megas konkurrent Meny sier de vil kutte smågodtprisen i helgen.

– Vi har mer enn 200 tilbud hver uke og ser at kampanjene våre fungerer bedre enn noen gang, sier Kjuus som samtidig gratulerer Mega  med sitt jubileum.

Vil ikke gå tom

Når kjeder tidligere har dumpet smågodtprisen til slike nivåer, har resultat blitt tomme hyller. Pedersen i Mega understreker at det skal være mer enn til snop for kundene.

– Så det blir ikke for smågodt tomt klokka ni lørdag?

– Nei, her skal det være mer enn nok. Dette er planlagt i god tid og butikkene er klare, sier Pedersen.