Gå til sidens hovedinnhold

Om Be Plast med beste omsetning og resultat noensinne

Artikkelen er over 3 år gammel

Om Be Plast på Selbak jubler over rekordåret 2017: Da omsatte bedriften for nesten 49 millioner kroner og endte med et resultat før skatt på 2,3 millioner kroner.

Det har vært mye marsipankakeservering på Om Be Plast på Selbak det siste året. Der har de nemlig som tradisjon å servere de ansatte marsipankake hver gang bedriften bikker en ny månedsrekord.

– Vi må bare stå på og jobbe – da holder vi vekta. Det ble en del marsipankake i fjor, ler administrerende direktør Bjørn Lie ved Selbak-bedriften.

Beste tall noensinne

Han legger ikke skjul på at han er strålende fornøyd med fjorårets tall.

– Vi hadde for det første den høyeste omsetningen vi noen gang har hatt – og det beste resultatet noensinne, sier Lie.

– Hva er årsaken til at dere klarte det?

– Vi har fått flere nye kunder og flere nye produkter, i tillegg til at innovasjonsarbeidet vi har drevet med på en måte slår inn for fullt nå, sier Lie.

Millioner fra Forskningsrådet

Om Be Plast produserer former til plastprodukter og selve plastproduktene. Der det før ble brukt stålformer, har Om Be Plast man nå gått over til 3D-printing – noe som gjør produksjonen både raskere og rimeligere. Senest i februar ble bedriften tildelt flere millioner kroner til innovasjonsarbeidet sitt av Forskningsrådet.

– Vi fikk godkjent 7,9 millioner kroner for fire nye år med videre satsing på innovasjon, sier Lie.

Han kan fortelle at bedriften også har ansatt to nye medarbeidere det siste året.

– Blant annet har vi ansatt en automatiseringsingeniør. Vi har satset enda mer på roboter og har dermed ansatt én som skal ha fokus på automatisering, sier Lie.

Kakespising også i 2018

– Hvordan ser 2018 ut så langt?

– Vi ligger foran i fjor, sier Lie – som også kan røpe at marsipankakefesten som følge av rekordmånedstall på Om Be Plast har fortsatt inn i det nye året. Den siste kaka ble fortært på bakgrunn av februar-resultatene.

– Vi er veldig fornøyde med tallene våre. Vi jobber jo selvfølgelig i produksjonsbransjen, som ikke er noen veldig lukrativ bransje i Norge. Men det at vi har kunnet klare det over så mange år, klart å omstille oss og være i front – det synes vi er bra, sier Lie.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.