Forsiktig plussresultat for treningssenter på Lisleby

GIKK I PLUSS: Active Trening med Espen Amundsen og  Jørgen Wahlberg i spissen.

GIKK I PLUSS: Active Trening med Espen Amundsen og Jørgen Wahlberg i spissen. Foto:

Active Trening i Tomteveien omsatte for en drøy million kroner i fjor og satt igjen med et resultat på 143.265 kroner.

DEL

Omsetningen og resultatet i 2016 ligger litt under det treningssenteret oppnådde i 2015.

Da omsatte senteret for 1,2 millioner kroner og satt igjen med et resultat før skatt på 225.936 kroner.

Startet i 2012

Det var i 2012 at Jørgen Wahlberg, kjent fra Stjernen, og Espen Amundsen startet opp treningssenteret sitt i Activ Senter i Tomteveien på Lisleby.

Siden det første driftsåret, da virksomheten endte med et minusresultat, har senteret bedret omsetningen hvert år til 2015 og hatt plussresultater hvert eneste år.

Da Fredriksstad Blad i fjor omtalte årsregnskapene til treningssenterbransjen, var det flere av byens sentre som hadde lagt bak seg et år med minusresultater. Active Trening hadde selskap av Family Sports Club, Friskis & Svettis, Expressgym og Fresh Fitness i gruppen av treningssentre som kunne vise til plussresultater. Sats Elixia, Spenst Brygga, Onsøy Pluss og nå nedlagte Stac gikk i minus.  

Minus for nytt senter

Det fremgår for øvrig av 2016-regnskapet at utgiftene til lønn ved senteret er særdeles små: I fjor hadde bedriften null lønnsutgifter – enda mindre enn de totalt 4.878 kronene bedriften hadde i lønnsutgifter i 2015. Det ble heller ikke utbetalt styrehonorarer. 

Også Sporty24 i Rolvsøyveien, som startet opp i januar i fjor i lokalene hvor Stac hadde holdt til, har levert årsregnskap. Det første driftsåret omsatte senteret for nesten 1,5 millioner kroner, men endte med et resultat før skatt på minus 339.253 kroner.

Artikkeltags