Pettersen, som var leder i Gudeberg lokalsamfunnsutvalg i sju år, frem til i vår, har merket en negativ utvikling. Det visuelle hærverket har økt i omfang de siste årene.

– Taggingen er noe svineri. Slik kan vi ikke ha det i det offentlige rom, sier Pettersen som stusser over at ingen griper inn og sørger for at de stygge skribleriene på veggene blir malt over og fjernet. Hele området blir skjemmet av taggingen, mener han.

– Hvem er det som bør ta affære?

– I dette tilfelle er det ikke kommunen, men staten som eier av Fredrikstad-brua. Det har vært gjort en jobb med å fjerne tagging i sentrum, med kommunens hjelp. Men Fredrikstad-brua ser ut til å være glemt, sier han.

Etter det FB forstår har Statens vegvesen gjort flere utbedringsarbeider under brua det siste året. Naboene håper derfor at også taggingen snart skal til livs.

Skrevet av «Tommy»

I dag er undergangene under brua pepret med tegninger og skriblerier. Noen av tegningene er mer kunstferdig og kreativ graffiti, som vi har sett andre steder i byen, som på St. Croix og i St. Hans-fjellet. Men heller ikke disse tegningene har fått være i fred, og inntrykket på veggene under brua er mildt sagt rotete og stygt. På to av søylene på brua har en tagger med navn «Tommy» utfoldet seg.

(Saken fortsetter under bildet)

Stygge søyler: Taggeren «Tommy» har ikke akkurat forskjønnet brupilarene på Østsiden. 

Vanskelig å bli kvitt

– Dessverre er det vanskelig å finne frem til synderne og få stilt dem til ansvar for hærverket, sier Pettersen.

– Har dere i lokalsamfunnsutvalget tatt tak i saken?

– Vi har ikke sendt noe brev. Men flere naboer har reagert og bedt om at noe må gjøres. Jeg går ofte spaserturer i området selv og reagerer hver gang jeg passerer hærverket.

– Det ser ut til at det er valgt en farge som det nesten er umulig å bli kvitt, sier Pettersen. Han tror at det blir litt av en jobb å bli kvitt den visuelle forsøplingen.
– Men det er ikke noen grunn til å la være, mener han.

Les også: Ordføreren vil ha med handelsstand og gårdeiere på felles tagge-front

Les også: – Tagging må fjernes umiddelbart