Møter angsten sammen

Nils Erik Hansen og Lene L. Jackson fra Angstringen Fredrikstad. Foto: Kjell-Kristian Sikkeland

Nils Erik Hansen og Lene L. Jackson fra Angstringen Fredrikstad. Foto: Kjell-Kristian Sikkeland

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Det er mulig å leve et normalt liv uten å være lammet av angst. I Angstringen Fredrikstad får de som sliter hjelp av dem som har klart det.

DEL

- Jeg hadde over 20 år med selvmordstanker bak meg, da jeg ble med i Angstringen. Å snakke med andre i samme situasjon har hjulpet meg mye mer enn piller og terapeuter klarte.
Det sier Nils Erik Hansen fra Kråkerøy, som etter mange år med omfattende angstproblemer, kontaktet selvhjelpsgruppen Angstringen i 1999. Det snudde livet hans på hodet.

Nådde bunnen

- Livet mitt hadde nådd et absolutt nullpunkt. I dag lever jeg et normalt liv. Angsten styrer ikke hverdagene mine lenger.
I morgen kveld arrangerer Angstringen Fredrikstad et åpent informasjonsmøte i Frivillighetsentralens lokaler ved Sellebakk torg.
- Alle som sliter med angst, eller har spørsmål om angst, selvhjelp eller Angstringen er hjertelig velkomne, sier Lene L. Jackson.

Angst for å få hjelp

Hun har også lært seg å takle angsten etter at hun ble medlem av samtalegruppen.
- Fra jeg hørte om Angstringen og til jeg tok kontakt gikk det 13 år. Jeg hadde angst for å be om hjelp med angsten. Slik er det veldig mange som har det. Angsten rammer på alle områder.
- Jeg hadde aldri trodd på det første møtet våren 2000 at jeg skulle være i stand til å holde foredrag om å takle angst, smiler hun.

Møter forståelse

Det er mye latter og selvironi på gruppens ukentlige møter.
- Her er ingen fagpersoner, bare medmennesker med de samme utfordringene og erfaringene. Her møter man forståelse, og man møter folk som har klart å komme seg videre fra en tilsynelatende håpløs situasjon. Det nytter. Det er mulig, sier Jackson.

Artikkeltags