Gå til sidens hovedinnhold

Heimevernet gjennomfører stor øvelse ved Oslofjorden

Artikkelen er over 4 år gammel

Oslofjord Heimevernsdistrikt 01 (HV-01) gjennomfører årets største trenings - og øvingsperiode i Østfold og Vestfold med nærmere 800 befal og soldater.

(Moss Avis)

«Øvelse Oslofjord Response II» foregår i både Østfold og Vestfold i perioden 7.mai - 11. mai.

- Som en landsdekkende militær organisasjon bidrar HV til å beskytte befolkningen i sine lokalmiljø. Sammen med andre militære og sivile beredskapsaktører ivaretar HV samfunnssikkerheten, understreker distriktssjef oberstløytnant Børge Gamst i en pressemelding.

Beskytte og sikre

Gamst legger til at øvelsen vil ha fokus på videreutvikling av Forsvaret sin reaksjonsevne og operative evne for å bidra til å beskytte befolkningen samt sikre viktig infrastruktur ved en væpnet konflikt/krig og støtte til Alliert forsterkning.

HV-01 vil delta med distriktstab i fem HV-områder i Østfold og Larvik, og vil også ha med seg Luftforsvaret på Rygge og Forsvarets logistikkorganisasjon.

Forflytting av militære kjøretøy

Øvelsen gjennomføres i områdene Rygge, Fredrikstad og Larvik. Det varsles om noe støy i forbindelse med den militære aktiviteten, samt forflytning av militære kjøretøy og personell.

Oslofjord heimevernsdistrikt 01 (HV-01):

  • Dekker fylkene Østfold og Vestfold. Innbefatter 32 kommuner med 10 prosent av Norges befolkning fordelt på blant annet ni byer, to internasjonale flyplasser (Torp og Rygge), to riksveier: E-6. E-18 samt to internasjonale fergeforbindelser.
  • Distriktssjef: oberstløytnant Børge Gamst. Ca. 3800 soldater fordelt på 21 HV-områder samt en mobil landinnsatsstyrke (Polar Bear VI).
  • Hovedkvarter på luftforsvarsbase Rygge.
  • Distriktet har det lokale territorielle ansvaret, som omfatter den militære forsvarsberedskapen og ledelse av militære operasjoner på vegne av Forsvarets operative hovedkvarter samt bistand til det sivile samfunnet.
  • Distriktet har et utstrakt samarbeid med politi, fylkesmannsembetene og alle kommunene. Sivilforsvaret og andre sentrale beredskapsaktører inngår også i distriktets samarbeidende nettverk.

Kommentarer til denne saken